Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODVOŽNJAK KOJI PLIVA

Ekipa, je li na Škorpikovoj prohodno? Grad: Bit će 2018.

Podvožnjak
Foto: Gajnice jučer, danas, sutra
20.09.2017.
u 09:42

Zbog problema s kojim se bore 10 godina pokrenuli su online peticiju

Ekipa, je li stanje prohodno? – na društvenim je mrežama jučer mladi Zagrepčanin iz Gajnica provjeravao hoće li, kad završi s poslom, normalno, cestom, baš kao i ostatak grada, moći kući.

Sad bi stvarno bilo dosta

– Kreni odmah, nemoj čekati kraj radnog vremena, vidiš da pada kiša – posavjetovali su, kao u šali, a zapravo posve ozbiljno, susjedi iz kvarta, objašnjavajući da bi se podvožnjak na križanju Škorpikove i Aleje Bologne svaki tren mogao pretvoriti u bazen. Događa se to prilikom svake jače kiše i muku stvara stanovnicima zapadnog dijela grada već godinama. A jučer su odlučili – sad je dosta. I oni su, baš kao i njihovi kvartovski susjedi za uvođenje nove autobusne linije koja bi trebala spajati Gajnice i Jarun, pokrenuli online peticiju, i to za rješavanje problema koji nastaju kod podvožnjaka.

– Kiša je najveći problem jer se voda, čak i ako je ima vrlo malo, zadržava, a podvožnjak je i općenito vrlo loše “propustan”, odnosno u njemu se stalno stvaraju goleme gužve – objasnili su u Gajnicama razlog za pokretanje peticije koju je već prvoga dana potpisalo dvjestotinjak ljudi.

Pripremit će se za spajanje

Problem je to s kojim se zapad, ustvrdili su tamošnji stanovnici, više ne može boriti. Cijelo se desetljeće upozorava na podvožnjak, rekao je i bivši predsjednik četvrti Podsused-Vrapče Dubravko Peroš.

Ipak, ako je vjerovati Gradskom uredu za prostorno uređenje, već sljedeće godine podvožnjakom bi se trebalo moći bezbrižno. – Problem odvodnje ne može se riješiti bez gradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta u neposrednoj blizini. Kako je gradnja takvog kanala u Huzjanovoj ulici u programu Vodovoda i odvodnje za razdoblje 2017.-2018., poduzet će se potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija i ishodile dozvole za spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani kanal – kažu u Uredu za prostorno uređenje. 

 

Komentara 7

2X
2Xgeneral
09:59 20.09.2017.

ne možeš vjerovati!!! naprave podvožnjak a nakon 20 godina idu raditi odvodnju slivnih oborinskih voda. da l isu si zaboravil ipovećati plaće ovih godina???? sve razjuriti pod hitno!!

Avatar utunelu
utunelu
11:07 20.09.2017.

pa sta bi vi glasali ste za uber lopova,pa eto vam ga on i njegovo delo

DO
dopizdilomi
11:08 20.09.2017.

Bandićevi "stručnjaci i sposobni ljudi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije