Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI NOVI PROMETNI REKORDERI

Vozili bez dozvole, prebrzo, imali oružje... Ukupno kažnjeni s 31.800 kuna i 15 dana zatvora

policija ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
30.08.2019.
u 15:10

Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola, samo su neki od prekršaja koje je zadnjih dana na zagrebačkim prometnicama uočila policija

Trojica mladih vozača papreno su kažnjena zbog niza počinjenih prekršaja u prometu.

Kako je priopćila zagrebačka policija, 25-godišnjak je 28. kolovoza oko 20 sati vozio Ksaverskom cestom u smjeru sjevera i to brzinom od 87 kilometara na sat u naselju, odnosno većom brzinom nego što je bilo dozvoljeno. Uz to je vozio u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilom, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu, ni prometnu dozvolu kao ni osobnu iskaznicu. Kažnjen je sa 11.800 kuna i izrečena mu je nova zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Iste večeri, dva sata kasnije u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama, Kobre su u redovnoj kontroli prometa zaustavile Chevrolet Spark zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak. On je pak upravljao vozilom prije položenog vozačkog ispita, pa je isključen iz prometa, a policajcima je predao i oružje koje je imao kod sebe, a za koje nije imao dozvolu. Na Općinskom sudu u Sesvetama novčano je kažnjen sa 20.000 kuna, izrečena mu je zabrana upravljanja vozilom u trajanju od godine dana te mu je oduzeto oružje i streljivo.

I na koncu, u noći na 29. kolovoza u 2.45 na Aveniji Marina Držića policija je pokušala zaustaviti 21-godišnjaka, koji se oglušio na njihova upozorenja da se zaustavi. Umjesto toga nastavio se voziti u smjeru Slavonske avenije gdje je skrenuo desno na nadvožnjak i potom se uključio na promet na Slavonskoj aveniji. Kada je došao na križanje s istočnim kolnikom Hrvatske bratske zajednice, zbog prebrze vožnje vozilom je naletio na rubni kamen pješačkog otoka.

Kada se automobil zaustavio 21-godišnjak je s 22-godišnjim suvozačem pokušao pobjeći u čemu su ih spriječili policajci. Ustanovljeno je da je 21-godišnjak imao 1,37 promila alkohola u krvi, a prijavljen je zbog prebrze vožnje, jer je vozio pijan i bez položenog vozačkog ispita, jer nije bio vezan, jer je prošao kroz crveno, jer se nije zaustavio na traženje policajca... Sudac Prekršajnog suda u Zagrebu odredio mu je 15 dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
mexpert
15:36 30.08.2019.

kad naplatite kazne, onda se hvalite.

LI
liliZG
19:46 30.08.2019.

25 godišnjak nije niti zatvor dobio iako je vozio bez već oduzete vozačke dozvole, što je za njega 11.000 kn, sigurno ništa.

AN
anonimus00
16:44 30.08.2019.

15 dana zatvora zbog prebrze vožnje, prolaska kroz crveno, vožnja s 1.37 promila i bez vozačke.. 5 godina bi bilo malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije