Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK Za tri mjeseca rada isplaćeno im tek 1.600 kn

Dvjestotinjak radnika Industrogradnje iz Donje Lomnice od danas bojkotira rad

09.02.2009.
u 23:38

Dvjestotinjak radnika Industrogradnje iz Donje Lomnice započelo je danas štrajk, koji će potrajati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Radnicima je prekipjelo, jer svoje plaće nisu primili još od studenoga. Tek kada su najavili štrajk uprava Industrogradnje na njihove je račune uplatila 1.600 kuna, što je 50 posto njihova mjesečnog primanja.

– Radim u Industrogradnji već 37 godina i ovo je strašno. Moram moliti plaću za svoj rad. Ako ih neće isplatiti neka mi kažu, tražit ću otpremninu i odlazim iz ove firme da nikog ne vidim – rekao je razočaran vozač Stjepan Duić.

Budući da već tri mjeseca na računima nemaju ni kune, radnici neće odustati od štrajka.
– Uplatili su mi 1.400 kuna, što je samo pola plaće za studeni. Od čega da živim? To mi nije dosta ni za režije – komentirao je Mijo Deverić, koji u Industrogradnji ima 23 godine radnog staža.

Danas su radnici zajedno s glavnim tajnikom Novog sindikata Tomislavom Kišom pregovarali s Josipom Galincem, predsjednikom uprave Industrogranje.

– Kasnimo s isplatom plaća jedan kraći rok. Nastojat ćemo do kraja tjedna radnicima isplatiti plaću za studeni, a ostatak sljedeći tjedan – obećao je Galinec.

Objasnio je da isplata plaća kasni jer nisu naplaćena potraživanja. Ni posljednji posao koji radnici Industrogradnje rade za Hrvatske autoceste, gradnja nadvožnjaka na autocesti Zagreb-Sisak, još nije plaćen.
– Čekamo taj novac još od kolovoza. Kako da platimo radnicima kad ni nama ništa nije plaćeno – rekao je Josip Galinac.

Od ukupno 900 radnika Industrogradnje 200 ih nema što raditi, pa sjede doma i ne dobivaju nikakve prihode.
– Radnici štrajkaju jer smo uveli kontrolu potrošnje goriva, što im nije odgovaralo – kaže Galinac.

Radnici će i sutra nastaviti štrajk. – Mi smo za pregovore otvoreni 24 sata na dan, pa kad se uprava odluči kada i kako će se radnike isplatiti, neka se javi – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije