Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomašević o problemima na gradilištu bolnice Srebrnjak:

'Dvije godine su otišle u vjetar i to zbog sukoba tadašnjeg gradonačelnika s bivšim vodstvom bolnice'

Zagreb: Gradonačelnik i veleposlanik Danske potpisali pismo namjere za suradnju u zelenoj tranziciji
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
19.05.2022.
u 13:57

Vidjet će, kako je rekao Tomašević, s državom što se može napraviti da taj projekt na neki način ide dalje, pa makar i u sljedećoj europskoj perspektivi

Nakon više tjedana šutnje otkako su se pojavili problemi na izgradnji Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak te nakon što je jučer izvođač radova Kamgrad napustio gradilište, danas je cijelu situaciju komentirao gradonačelnik Tomislav Tomašević. Vidjet će, rekao je, s državom što se može napraviti da taj projekt na neki način ide dalje, pa makar i u sljedećoj europskoj perspektivi.

– Taj projekt ne može se nastaviti bez jasne potpore i razumijevanja između Grada i države – naglasio je Tomašević. Ono što je najveći problem u tom projektu, dodao je, jest da je za taj projekt potpisan ugovor u srpnju 2019. godine, odnosno dvije godine prije nego što je stupio na dužnost gradonačelnika.

Video: Nakon prekida radova zatrpava se rupa na gradilištu bolnice Srebrnjak

– Taj projekt trebao je trajati nešto manje od tri godine, u ožujku ove godine trebao je završiti. U tom razdoblju nastao je najveći problem – gotovo ništa se nije napravilo na realizaciji projekta. Dvije godine otišle su u vjetar, a znamo zašto su otišle u vjetar – zbog peripetija i sukoba tadašnjeg gradonačelnika s bivšim vodstvom bolnice. Postavio se novi ravnatelj i tu je prošlo vrijeme koje je, kad smo mi došli na vlast, bilo gotovo nemoguće nadoknaditi, a sad s novim komplikacijama s izvođačima radova to postaje nepodnošljivo – rekao je i dodao da je ukupno realizirano tek četiri posto projekta. Gradska vlast kojoj je on na čelu, istaknuo je, već je mjesec, dva nakon što su stupili na vlast, promijenila vodstvo projekta.

– Kasnije smo dali i zaposlenike Grada da se projekt ubrza, međutim, nastajali su dodatni problemi između izvođača radova s jedne strane i nadzora te voditelja projekta gradnje pa i samih voditelja projekta s druge strane. Tu je opet izgubljeno neko dodatno vrijeme i na kraju je zbog kašnjenja od dan, dva, izvođač raskinuo ugovor – rekao je.

U ovom trenutku razmatraju, objasnio je, sve pravne opcije koje Grad kao osnivač, odnosno vlasnik bolnice može napraviti. Radilo se na tome, istaknuo je, da se projekt kojem je rok isteka bio ožujak ove godine, produlji, budući da se mogao produljiti maksimalno do kraja sljedeće godine jer tada završava cijela EU perspektiva. Tražili su od državnih institucija, rekao je, potvrdu je li moguće faziranje projekta, no nisu je dobili.

– Budući da je nismo dobili, to znači da je projekt potrebno dovršiti do kraja u cijelosti. Ako se on ne završi u cijelosti, pada u potpunosti na proračun Grada Zagreba. Govorimo o 430 milijuna kuna. I to je razlog zašto provjeravamo ne samo sve pravne mogućnosti nego i razgovaramo sa svima, i s koalicijskim partnerima, o budućnosti projekta jer ne možemo dopustiti da taj trošak padne odjednom na cijeli proračun Grada Zagreba. Treba vidjeti što je moguće, treba li se projekt odgoditi na sljedeću EU perspektivu, a i po pitanju ove situacije s izvođačem radova treba vidjeti koje pravne mogućnosti imamo na raspolaganju – rekao je Tomašević.

Komentara 35

OL
Oliva01
14:48 19.05.2022.

Tomaševiću, potratiti ćeš ne 2 nego 4 godine života zagrepćana, pa i onih koji su glasali za tebe. Gdje vam je bila pamet? Ko vegeta, u sve ste se mješali, a sada nemate rješenje ni za što. Na ulicu ii lupajte po loncima protiv sebe, dajte, budite dosljedni.

TO
tow
14:58 19.05.2022.

Ma nije greda gospon Gradonačelnik. Nije bitna bolnica. Važno je da se guraju ostali strateški projekti grada Zagreba: sadnja magnolija, vaze u Vlaškoj i naravno više LBGT klupica. Ali nemojte diskriminirat pa ih postavljat samo po centru. Šaraj brate malo.. Od Kozari Boka pa do Gajnica.

KO
koraknaprijed
14:21 19.05.2022.

MOŽEMO nosi krivo ime, treba se zvati NE MOŽEMO, to ime je logična slika njihovg vladanja zadnjih 2 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije