Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajni građani

Dva su tjedna čekali asfalt pa odlučili zvati Večernjak. I onda su im poslali strojeve

Branovečka cesta u Jalševcu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/8
11.12.2018.
u 21:27

Radnici su došli, raskopali ulicu i otišli ostavivši stanovnike Branovečke ceste u očaju

Najavili im rekonstrukciju dijela ulice, radnici došli, obavili pola posla – i otišli. Skinuli su, točnije, stari asfalt, a onda su stanovnici Branovečke ceste u Jalševcu, naselju u Dubravi, više od dva tjedna čekali da se netko pojavi i postavi novi. Oko 300 metara ceste za to je vrijeme bilo raskopano, iz blata su virili šahtovi, autobusi i automobili jedva su prolazili, a naznaka novog asfalta nigdje. I ostalo bi tako, čini se, da se Večernji list nije uključio u priču jer su nakon našega upita gradskoj upravi strojevi jučer napokon stigli u Branovečku.

Najavili pa opet ništa

Cijela je priča, govore očajni stanovnici, počela 24. studenoga i prvo se činilo da je sve u redu. Radnici su dva dana skidali površinski sloj staroga asfalta, a onda nestali. Kad su nekoliko dana kasnije obaviješteni da autobusna linija 213, koja prometuje od okretišta u Dubravi do Jalševca, neće voziti zbog asfaltiranja kolnika, ponadali su se da će im napokon zakrpati ulicu, no strojevi se nisu pojavili.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

– I tako je Branovečka ostala raskopana. Nije to u redu, riječ je o glavnoj cesti kroz naselje – kazao nam je Ivan Furdin koji drži da su s radovima mogli pričekati i proljeće.

Složila se s njim i Marija Koren iako je istaknula da je Branovečka doista bila “rupa na rupi”. No, s obzirom na to da novi asfalt nije stizao niti su mogli dobiti informacije o tome kada će, najviše su strepili od hladnijih dana i snijega.

– Po ovako raskopanoj cesti busevi su jedva prolazili, ali ipak jesu. No što ako rupe dočekaju snijeg? Nema šanse da bi ralica prošla – ustvrdila je M. Koren, dok je njezin suprug Stjepan kroz smijeh dodao kako su se već spremali da će snijeg morati – pojesti.

Misteriozno kašnjenje

No čini se da stanovnici Branovečke mogu odahnuti jer im snijeg ove zime neće biti na meniju. Nakon silnih poziva iz redakcije Večernjaka upućenih čelnicima mjesnoga odbora i četvrti, ali i upita Gradskom uredu za prostorno uređenje, stigla im je konačno nova najava da će asfaltiranje početi.

Ovaj su se put radnici doista i pojavili, a završiti bi trebali danas. Budući da iz mjerodavnoga gradskog ureda nije stigao nikakav odgovor, razlog zbog kojega su asfalt morali čekati više od dva tjedna zasad je i dalje misterij, no barem smo pomogli u tome da strojeve u Branovečku ipak pošalju.

Pogledajte video: Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:12 11.12.2018.

Baba na slici je sad "faca"!!!! Prigradsko naselje jednog slavonskog grada - evo dan danas nemamo vodovoda, nemamo kanalizacije. Ne vjerujem baš da bi netko unatoč tome htio biti "faca"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije