Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENA SANACIJA

Dva puta su produljivali rokove, no Čulinečka cesta danas je konačno puštena u promet

Otvorenje Čulinečke ceste
Foto: Grad Zagreb
1/3
07.11.2019.
u 17:06

Za radove, koji su započeli krajem svibnja ove godine utrošeno je 17,8 milijuna kuna

Čulinečka cesta u Donjoj Dubravi, koja je zbog postavljanja glavnog kolektora odvodnje dugog 1.362 metra bila zatvorena za sav promet od 14. rujna, danas je otvorena. Na Čulinečkoj cesti radovi po fazama traju od proljeća, a posljednja dva mjeseca obavljala se zadnja etapa. Za radove, koji su započeli krajem svibnja ove godine utrošeno je 17,8 milijuna kuna. Saniranu cestu otvorio je gradonačelnik Milan Bandić. 

Radovi na postavljanju kolektora trebali su biti završeni 17. listopada, da bili produženi za dva tjedna do 1. studenog i onda ponovno do ove subote. Produljenje rokova posebno je teško palo, kako smo već nekoliko puta pisali, stanovnicima obližnje Trnave. Zbog zatvorene ceste promet u tom i okolnim kvartova svaki je dan u potpunom kolapsu, kolone su duge i po nekoliko kilometara, a stanovnicima se život pretvorio u pravu noćnu moru.

FOTO Radovi na Čulinečkoj 

Otvorenje Čulinečke ceste
1/6

Osim što je Čulinečka cesta jedina između Svetica i Sesveta kojom se može proći bez stajanja na pružnom prijelazu, radi se o izrazito važnoj prometnici koja povezuje Slavonsku aveniju s Branimirovom cestom, ali i Avenijom Dubrava. Zbog radova na cesti, sav se promet prelijevao u Trnavu

No, uvjeravao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Milan Draženović, postavljanje kolektora kapitalni je projekt u Dubravi jer se njegovim puštanjem u rad povezuju kanalizacijski tokovi Gornje i Donje Dubrave. Kolektor bi sutra trebao biti spojen na centralni vod za pročišćenje otpadnih voda i time bi se, kaže Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot, riješio problem plavljenja Trnave i svih naselja koja gravitiraju tom kolektoru. 

>> Pogledajte i ovaj video: Prosvjed u Trnavi zbog prometnog kolapsa

Komentara 1

DU
Deleted user
14:10 12.11.2019.

Kad bi v Holdingu bilo više ovakvijeh kak je Galijot bi brže postali profitabilni i Holding ne bi bil v ovak jadnem stanju, no siroček kaj mu vredi kad v kanalizaciji nemre počistiti sav šljam i ološ. Delati i gledeti njuške koje bi v reštu trebale biti saki dan treba imati želudec. a da o žetončičima ne govorimo na glas. Obečal je metlu jaku i čišćenje no de je zapele. vu zdravlje,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije