Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maskembali

Dva dana na riječkom karnevalu za 200 kuna, a u Veneciji za 700 kuna

karneval
12.02.2010.
u 14:00

Neusporedivo manje Hrvata nego lani otputovat će ove godine na karneval.

Sve što ste oduvijek htjeli biti u svojoj bujnoj mašti u vrijeme poklada ili fašnika možete i ostvariti. Poigrajte se kostimima i razveselite društvo prerušeni u francusku sobaricu, vruću brazilsku plesačicu, klauna ili možda šarmantnog kauboja... Oni najkreativniji odvažit će se i iz ormara izvući pokoju zanimljivu stvar te sami izraditi dojmljive maske. Maskiranje ipak najviše veseli najmlađe, koji će dan prije Pepelnice (16. veljače) obilaziti susjedstvo i pjevati pokladne pjesmice. Na taj dan i završavaju karnevalski dani.

- Najbolje se prodaju maske za djecu, na njima se ne štedi, ali nisu ni skupe, najskuplji kostim stoji oko dvjesto kuna - ističu u Turbolimaču koji je ove godine asortiman “podebljao” raznim maskama iz omiljenih dječjih crtića. Karneval kao mamac za kupce koriste i svi trgovački centri koji svojim posjetiteljima organiziraju razne maškarane aktivnosti i, dakako, brojne maske koje će, nadaju se, razdragano mnoštvo pokupovati. No, najposjećeniji će, kao i protekle 183 godine biti fašnik u Samoboru. Mnogi će pokladno vrijeme provesti podalje od kuće, i to uglavnom u Opatiji, Rijeci, Lovranu, na Krku... Poneki potegnu i do Venecije ili čak do Rio de Janeira.

Novca se i ove godine za maškaranu zabavu našlo, ali se ipak vodilo računa o tome koliko će to na kraju stajati. Naime, velika većina domaćih turista, neusporedivo više nego lani, kako svjedoče u putničkim agencijama, odlučila se za jeftinija domaća odredišta. Za dvodnevni maškarani odmor na riječkoj rivijeri dostajalo je već dvjestotinjak kuna, za Veneciju autobusom treba oko 700 kuna, a za Rio najmanje 2000 eura. Za karnevalske aranžmane na Jadranu ovih dana prodaju posljednja slobodna mjesta, kažu u putničkim agencijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije