Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKLONIŠTE

Dumovec je pun. Udomitelji, javite se

I Dino čeka da ga povedete kući
Foto: Dumovec
04.07.2019.
u 08:28

U azilu se nalazi čak 160 pasa.

Samo u lipnju stiglo im je osamdeset pasa, a djelatnici zagrebačkoga Skloništa za nezbrinute životinje kažu da azil u Dumovcu “puca po šavovima”. Smješteno je ondje trenutačno više od 160 pasa, a svakodnevno u skloništu dobivaju još dojava o napuštenim životinjama.

– Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji su u mogućnosti nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa o njemu se brinuti – ističe Damir Skok, ravnatelj Zoološkoga vrta u čijem je sastavu i sklonište, a Zagrepčane koji razmišljaju o udomljavanju poziva da po novog člana obitelji dođu u Dumovec.

U prvih šest mjeseci ove godine, kažu u azilu, došlo je do pada broja udomljenih pasa. Kućama je, govore, otišlo 380 ljubimaca, što je pedesetak manje nego u istom razdoblju lani. Dom čeka i velik broj štenaca, a samo prošlog mjeseca u azil ih je stiglo četrdesetak.

Ključne riječi

Komentara 1

DV
dvorskaluda
19:11 04.07.2019.

Bez obzira na negativne reakcije; Ti su psi bili ljubimci Velikih Ljubitelja životinja. Ljubitelji životinja, kojima je dosadilo brinuti se za svoje ljubimce, ali će svakome tko nema ljubimca održati bukvicu o tome kak nije potpun čovjek, da ak nee voli životinje, ne voli nj ljude i bla-bla. Jesu čipirani? Nisu, jer da jesu , našli biste vlasnike i vratili im njihova voljena bića. Budete ih čipirali prije udomljavanja, da se zna tko je uzeo psa ( ako se izgubi da mu ga možete vratiti)? Puno priče, halabuke, medijske pompe, a na koncu vrlo često ovako završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije