Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA MJUZIKLA

Duhovna rock-priča o Isusu sa 70 pjevača i 3D efektima

Uskrsli
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
12.04.2014.
u 12:00

Student graditeljstva Nikola Pašalić glumi Isusa, a pjevačica Maja Blagdan Mariju Magdalenu

Svaki dan nakon posla i studentskih te školskih obaveza obitelji Bardun izgleda isto. U posljednjih nekoliko mjeseci iz svojeg stana u blizini Kvatrića tata Branko, mama Sanja i kćeri Iva i Matea kreću put Svetog Duha, gdje u dvorani franjevačkog samostana u sklopu župe sv. Antuna Padovanskog naporno vježbaju s više od 60 plesača, pjevača i glazbenika, sve volontera, koji pripremaju duhovni rock-mjuzikl Uskrsli.

Namijenjeno svima

Uživaju gledati krajnji rezultat onoga na čemu su počeli raditi još prošlog ljeta. Tada su krenuli u uglazbljivanje talijanskog mjuzikla Danielea Riccija, koji je igrao u zemljama diljem svijeta.

– Okupili smo zbor Kolbe, koji smo osnovali za potrebe svojeg prvog mjuzikla “Život za život”, raspisali audiciju, sve u organizaciji župe te župnog časopisa Veritas – kazala je Iva Bardun, voditeljica zbora. Mjuzikl će izvesti na daskama kazališta Komedija, a današnja je prva izvedba rasprodana. S nastupom nastavljaju 14., 15. i 16. travnja te 4. svibnja. Ulaznica je 50 kuna i kupuje se na blagajni kazališta. Ipak, kako je kazao producent i glavni odgovorni fra Ivan Bradarić, mjuzikl nije namijenjen samo vjernicima kršćanima.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Multimedijalna predstava

– Svakome je zanimljiva priča o posljednjem tjednu Isusova života i svima je poznata. Prvi mjuzikl koji smo realizirali također je bio na duhovnu temu, o životu franjevca Maximiliana Kolbea koji je dao svoj život u logoru u Drugom svjetskom ratu za život narednika – kazao je fra Bradarić. Cijela predstava multimedijalna je, nadopunjena 3D projekcijama, a redateljske uloge preuzeli su mladi glumci Marko Cindrić i Robert Bošković. Isusa je utjelovio 18-godišnji student graditeljstva Nikola Pašalić, pjevački amater koji na probe putuje iz Gračana. U ulozi Tome pojavljuje se Ivan Mikulić, a Maja Blagdan glumi Mariju Magdalenu.

>> U odgoju mladih važan je element žrtva i odricanje

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
17:51 12.04.2014.

"mjuzikl"...dajte angazirajte lektora napokon...I uz put, zasto mariju iz magdale nazivaju magdalenom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije