Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Stara jela z Dugog Sela"

Dugo Selo popodne će okupirati domaći pivari

Foto: Bruno Krčar
1/60
30.09.2018.
u 13:31

U Kolodvorskoj moći će se vidjeti kako se pivo kuha, natjecati se u pivskoj utrci i jedenju ljutih papričica

Povorkom mažoretkinja, glazbenika i članova kulturno-umjetničkih društava kroz Kolodvorsku ulicu u Dugom Selu započela je jučer manifestacija "Stara jela z Dugog Sela", a nastavlja se danas sve do ponoći.

Nakon što su odabrali najbolje domaće vino i natjecali se u kuhanju najboljeg gulaša, danas se još stigne na kušanje raznih tradicionalnih specijaliteta toga kraja, uz hranu i iz Brazila, Bosne i Hercegovine, Mađarske te Južne Koreje, dok će u 16 sati štandove i pozornicu preuzeti domaći pivari. 

Na festivalu craft pivovara uz ispijanje piva održat će se i radionica kuhanja piva, pivska utrka, natjecanje u ispijanju piva i jedenju ljutih papričica. Uz to, može se obići i sajam antikviteta, vidjeti brojni plesni nastupi, a u sklopu manifestacije gostuju i likovni umjetnici s područja Zagrebačke županije s tradicionalnom likovnom kolonijom.

Odazivom na  "Stara jela z Dugog Sela" zadovoljan je i gradonačelnik Nenad Panian.

- Ulica je puna štandova, jela, suvenira, tradicijske odjeće, ali i osmijeha, a to je ono što je najbitnije. Grad je oživio, odazvali su se i strani gosti, tu je i južnokorejski ambasador. To je ono što stalno ponavljam svojim građanima – želim da grad Dugo Selo bude poznat
šire, ne samo nama, da se vidi ljepota grada i naših ljudi te da nam osmijeh ostane na licu i da gradimo zajedničku budućnost - zaključio je Panian.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije