Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Dubrava dobiva bazen s wellnessom i teretanom

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
17.09.2019.
u 06:38

Imat će i dvoranu za balet, aerobik, ritmiku i borilačke sportove, a u prizemlju će biti kafić

Stvarno nije u redu da četvrt koju nazivaju “olimpijskim selom” i koja je iznjedrila svjetske prvake poput Tina Srbića, Josipa Glasnovića ili Sandre Perković nema bazen. Takvo jamranje stanovnika Dubrave o manjku sadržaja za sport i rekreaciju očito je postalo dovoljno glasno da dođe do ušiju gradskih otaca jer se od prošlog tjedna traži projektant za bazenski kompleks. Niknuti bi trebao petsto metara južnije od Sportsko-rekreacijskog centra Grana – Klaka, na uglu Koledinečke ulice i Aleje Blaža Jurišića.

Manji od Svetica, ali...

– Raspisan je projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja, a prođe li sve kako treba i ishodi li se građevinska dozvola u očekivanom roku, vjerujem da bi kamen temeljac trebao biti položen 2021. godine – najavljuje Damir Oniško, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, koji je, kaže, ovo ljeto svaki tjedan održavao radne sastanke ne bi li se projekt što prije pokrenuo.

Osim, naravno, plivačkog bazena dužine 25 metra i manjeg rekreacijskog, kompleks će, prema natječaju, imati i saunu s wellnessom i nekoliko vrsti kupelji, dvoranu za balet, aerobik, ritmiku i borilačke sportove te teretanu, a za opuštanje nakon treninga u prizemlju će biti smješten i kafić. Objekt ne bi smio imati više od šest katova, a s gledalištem za 250 ljudi i garderobnim prostorom nalazit će se na prostoru od 5122 kvadrata, što je oko 3500 četvornih metara manje od bazena na Sveticama. No, pita li se arhitekticu Vjeru Bakić, koja je projektirala objekt pokraj maksimirskog stadiona, bit će to sasvim dovoljno.

– Ovaj bazen neće imati mogućnost natjecanja na 50 metara, ali će se moći plivati na 25. A bit će pogodan i za vaterpolska natjecanja – kaže Vjera Bakić i usput s nama dijeli svoju viziju projekta.

– Lokacija je zanimljiva jer je površina na kojoj će se graditi kompleks u blizini stambenog dijela naselja koji čine zgrade, ali i obiteljske kuće. Pozitivno je i to što je vrlo blizu ŠRC Grana – Klaka. Što se tiče unutarnjeg dizajna, potrebno je paziti da sve bude funkcionalno i dobro raspoređeno, od svlačionice do dodatnih dvorana i samog bazena. Ova zgrada neće biti samo plivalište, već nudi i širi sportski sadržaj – ističe V. Bakić.

Odlično za “olimpijsko selo”

Stanovnike je, naravno, oduševila vijest koja se brzinom munje širi Dubravom. Ne zabrinjavaju se, kažu, izgledom budućeg kompleksa ni kvadraturom, već im je drago što će njihova djeca imati bazen u blizini.

– Odlična je to stvar za kvart s puno jakih sportaša, siguran sam da ćemo za desetak godina imati budućeg svjetskog plivača – komentira Zvonko Šimičić, ali ističe i kako postoje mnogi problemi koje bi trebalo riješiti prije nego što stigne bazen, poput starih kanalizacijskih cijevi, loše odvodnje…

Ključne riječi

Komentara 5

AN
AndjaPepe
13:48 17.09.2019.

Evo, bazen projektiran i gotov 2007. http://www.ask.hr/projekti/src-grana-klaka-u-dubravi/ https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/bazen-uz-src-grana-klaka-bit-ce-gotov-dogodine/4038957/

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:44 17.09.2019.

Ma ok sve to, ali pazi uzrok. Kao imamo svjetske klase poput nabrojanih. Kaj bu Srbić imal preču ispod vode, kaj bu Sandra bacala disk u kanalizacijski odvod bazena, kaj bu Glasnović s perajama pucal po zlatnim ribicama? Lijepo je to, ali brate, koja opravdanja. Ak ima para nek se dela, samo ne dati ovima kaj stalno "delaju" jer bu sve završilo ko i ostali Bandijevi projekti. Izvođač mora biti prigorec, koji voli svoj kraj, da ne bi bazen drugi dan propuštal vodu, jer je u njega ugrađivan škriljac iz ercegovne, po največim cijenama na svijetu.

DO
dopizdilomi
16:48 17.09.2019.

Kad smo već kod Dubrave kada će se onaj centar nečega, nezavršen i spaljen ukloniti da ne stoji više kao ruglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije