Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći natječaj

Tražite stan? Evo što vam država nudi u Zagrebu!

Zgrada u Ilici 31 u kojoj Drzavni ured za upravljanje drzavnom imovinom nudi stanove u najam
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
04.05.2015.
u 12:45

Iako je riječ o zapuštenim stanovima u kojima treba sve renovirati, interes građana za iznajmljivanje velik je zbog niske cijene

Zagrepčani treći put imaju priliku iznajmiti stan od države za početnu cijenu od 15 kuna po kvadratu. Naime, raspisan je natječaj za 20 starih stanova diljem grada koje će zainteresirani građani moći pogledati 11., 12. i 13. svibnja. Ponude pak s ponuđenom visinom zakupa zainteresirani će morati dostaviti do 21. svibnja u podne kada će se one i otvarati.

Iako je riječ o starim i zapuštenim stanovima u kojima većinom treba izmijeniti gotovo sve, od stolarije, podova do instalacija i uvođenja grijanja, građanima su stanovi zanimljivi zbog prilično povoljne cijene i petogodišnjeg ugovora (ili 2 puta po pet godina).

U najnovijoj državnoj ponudi građanima nalaze se većinom manji stanovi, a najmanji i najjeftiniji od 13 kvadrata u Biankinijevoj ulici (blizina križanja Zvonimirove i Šubićeve) nalazi se u podrumu i može se iznajmiti već za 195 kuna.

Najskuplji pak stan ima 92 kvadrata, nalazi se na drugom katu Gundulićeve 11, a početna cijena za najam iznosi 1383 kune. U istoj zgradi u Gundulićevoj nude se još dva tavanska stana od po 22 kvadrata za koje početna cijena iznosi 333 kune. U najužem centru nude se i dva stana u Gajevoj od 35 kvadrata koji se daju za po 540 kuna te dva stana u Ilici 31 koji se daju u najam kao cjelina od 41 i 46 kvadrata za ukupnu početnu cijenu od 1300 kuna.

Zanimljivi su i stanovi u Jukićevoj ulici, u kojoj se 32 kvadrata daju u najam za 490 kuna, u Ulici sv. Mateja u Dugavama, gdje se stan od 63 kvadrata može unajmiti za 944 kune te stan od 54 kvadrata u Rendićevoj u Maksimiru, gdje se na 14. katu iznajmljuje stan za 824 kuna.

Iz Državne agencije za upravljanje državnim nekretninama kazali su da vjeruju da će građani biti zainteresirani kao i na dva prijašnja natječaja. Podsjetili su da je na posljednjem natječaju u veljači kada su davali u najam 14 stanova pristiglo čak 155 ponuda. Građani su tada pokazali najveći interes za stan u Tomićevoj 7 od 30 kvadrata, koji je postigao najveću cijenu, 3000 kuna, iako je početna cijena bila 460 kuna.

– Najmanja postignuta cijena najamnina po kvadratu u Zagrebu je 15,46 kuna, a najviša postignuta najamnina 113,57 kuna – kazala je Željka Šaponja iz DUUDI-ja. 

Neuređeni stan od 30 kvadrata ‘otišao’ za najam od čak 3000 kn

Komentara 18

TH
than
13:12 04.05.2015.

Covjek se jednostavno mora zapitati gdje odu pare od spomenicke rente. Ili ne mora. Na uhljebe koji sjede na izmisljenim radnim mjestima.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:01 04.05.2015.

Stravično kakve nekretnine posjeduje država, ne zna ih prodati, ne zna izgraditi suvremenu arhitekturu za svoje potrebe, iznajmljuje stančiće i prostore za svoje ministriće i troši novac poreznih obveznika u milijardama... strava, neodgovornost, neznanje, bezidejnost, bijeda.

BA
balic
13:21 04.05.2015.

Ovo su stanovi ovo su zgrade u drzavnom posjedu? Truli stanovi trula drzava,sramota.Dosta je samo pogledat kako izvana izgledaju a tak stanovi unutra,ne hvala nebi vam ponudu dao pa tama pod mostom na otvorenom kampirao..Tko sa drzavom posla ima neknek se ne cudi da zavrsi na ulici..Drzava si trazi naivce koji ce im jeftino sanirati i modrenizirat stanove da bi ih pod sumnjivim uvjetima tjerali na ulicu a stanove prodavali,nes ti nase prakse ko u jugi sve ostalo isto,fujj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije