Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1 1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • avnb:

  Stvarno se nadam da će stanovi doći u ruke ljudi koji ih doista trebaju i onih građana iz epicentra potresa koji su spomenuti tek treći dan u medijima. Plaćala sam godinama najam stanova u centru i ako to ide u ... prikaži još! ruke one gospode koja su zauzela ili naslijedila stanove nikada vraćene pravim vlasnicima, to je teža sramota. Pored Britanca sam plaćala stan od 35 m2 3200 kn + režije. Nije uloženo u taj prostor niti dinara, hrvatskog dinara ili kune od dana kada je okupiran. Pardon, kupila je gospođa ormar iz Ikea-e, spomenula je to u svakom našem razgovoru. I sjedim u tom stanu u kojem me struja skoro ubila i mislim o kući u Slavoniji koja je životni projekt mojih skromnih roditelja i koja je toliko uredna, čista, a namještaj, koji smo kupovali i rabljeni pa zajedno obnavljali, izgleda kao iz kataloga. To je razlika između građenja nečega vlastitim rukama uz ljubav i otimačine. Da sam odgojena od čobana kao npr. gospođa iz priče, sasula bih joj svašta u lice i ona bi mi rekla da odem odakle sam došla jer sam jadna dotepenka. Može, gospođo koja ste stan dobili, a cijeli život delali u javnoj upravi. 70% stanovnika grada vam je na sisi centralizirane države i tu ste snažni socijalist, a za ostale krajeve Hrvatske ste teži ekonomski liberal, što si sami gospodarstvo ne pokrenemo. Sada kada će proizvodnja domaće hrane opet doći u fokus, ja ću se vratiti na svoje mrtve kapitale, a gospođa može u svom stanu uzgajati piliće. Za to su uvjeti solidni.

 • Avatar Mi ili Oni
  Mi ili Oni:

  Šta je nepravda. Oteli nekretnine zidovima i Njemcima, ne ulazu ništa i sad im još drugi i obnove. U ovoj državi je najbolje se pravit nevjest i bit neradnik onda kukas na druge da ti naprave. I to upali.

 • liliZG:

  po ovom bilo bi mi bolje da moja familija od četvero članova bila u nepopravljivom objektu , je se sada guramo u 47 kvadrata.. ovak bi se malo raširili u ime grada.

Još iz rubrike Zagreb

Probne vožnje na zagrebačkoj žičari
3
NOVI PROBLEMI ZA GRAD?

USKOK i PNUSKOK provode izvide o sljemenskoj žičari

Zagreb: Enver Beka, čovjek kojega vladajući ne čuju, postavio šator na Trgu i nastavlja prosvjedovati za svoju kćer
Roditeljska ljubav nema granica

Enver na glavnom zagrebačkom trgu spava više od 120 dana i traži pravdu za svoju preminulu kćer

16
svakih 30 minuta

Od ponedjeljka nova ZET-ova linija, povezivat će Završje i Trdicu s Vrapčanskom

2