Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GK JABUKA

Upali rano ujutro: 'Zatvorili su nam terasu. Ovo je priprema za zatvaranje najstarijeg urbanog kluba'

jabuka terasa
Foto: Facebook/GK Jabuka
1/4
15.12.2016.
u 14:48

Iz Jabuke obavještavaju i kako će se događaji tijekom vikenda održati po predviđenom programu.

Iz legendarnog kluba Jabuka objavili su kako će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih nakon što su zaštitari Bilić Erića ušli na njihovu terasu te ju zatvorili u ranim jutarnjim satima.

U priopćenju poslanom medijima iz GK Jabuka navode kako je ovaj "nasilan način" priprema za "zatvaranje najstarijeg urbanog kluba ne sam u Zagrebu, već i šire na ovim prostorima".

– Terasa graniči sa školskom sportskom dvoranom za čije rušenje je Grad Zagreb, kao investitor sam sebi izdao građevinsku dozvolu. Nije nam jasno kako, s obzirom na to da je cijelu građevinsku česticu na kojoj se nalazi i školska dvorana, Ministarstvo kulture RH zaštitilo kao kulturno dobro. Bitno je naglasiti da prostor u kojem se nalazi klub Jabuka nije u vlasništvu Grada Zagreba, oko čega se već godinu dana vodi sudski spor. Prema lokacijskoj dozvoli koju smo dobili na uvid, terasa kluba s kojim Zagreb živi već gotovo 49 godina predviđena je za parkiralište!

Radovi na rušenju sportske dvorane čiji zid se naslanja na Jabuku, počeli su prije 20-ak dana, što smo prijavili Ministarstvu kulture i Građevinskoj inspekciji, ali očito bez uspjeha. Unazad sedam dana, dva puta je zbog pokušaja provale na terasu kluba zvana i policija

S obzirom na navedeno, GSK Jabuka će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih koji sudjeluju u ovom barbarskom činu. To nije napad samo na imovinu već i na tradicionalne kulturne vrijednosti Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Podsjećamo da su 1998. godine, tadašnje zagrebačke vlasti zatvorile klub, da bi nakon dobivenog upravnog spora 2001. godine klub ponovno dobio dopuštenje za rad, a osobno je na otvorenje došao tadašnji i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić, počastivši sve goste rundom pića. U međuvremenu se u zemljišnim knjigama ništa – stoji u priopćenju.

Iz Jabuke obavještavaju i kako će se događaji tijekom vikenda održati po predviđenom programu.

>> Pogledajte fotografije iz razorenog kultnog kluba Saloon!

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar patriot-2010
patriot-2010
13:05 15.12.2016.

Strašno. Ruši se stara dvorana. Treba ostaviti sve kako je sada. Bez napretka. A Jabuka koja ima terasu 49 godina treba dobiti papir za terasu na slijedećih 2754 godine.

NB
nikola.boromisa11
17:06 16.12.2016.

Pa kakve veze ima!Močvara je i tako okupljalište hrvatske kreme(političke,crkvene,sportske i inie).

AI
AirMax2
13:31 15.12.2016.

Nikad čuo za to "legendarno" mjesto. Po slikama bi rekao da se radi o šupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije