Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Same izišle iz vrtića

Drama u zagrebačkom dječjem vrtiću: Punih sat vremena nije se znalo za tri djevojčice

Dječji vrtić Šumska jagoda
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
29.01.2020.
u 10:12

Tete su već bile izvan sebe, a roditelji, na svu sreću, u tim trenucima još nisu znali da su im djeca nestala iz vrtića

Prava drama odigrala se u utorak prošlog tjedna u zagrebačkom Dječjem vrtiću Šumska jagoda, gdje punih sat vremena nisu znali za čak tri djevojčice. Nestale su oko 15.30, kad su djeca poslije poslijepodnevnog odmora išla van. Curice su napustile grupu i, kako je kasnije rekonstruirano, produžile prema parku kod nedaleke Škole za montažu instalacija i konstrukcija na Svetom Duhu.

Tu su se zadržale neko vrijeme, a potom pješice produžile prema Bijeniku, preko križanja i ceste na nepreglednom pješačkom prijelazu. Kako se poslije ispostavilo, malo su se i odmorile na klupici kod autobusne stanice, pa nastavile do Bijenika 10. Uskoro su istim putem krenule nazad, a potom mirno pokraj vrtića Krčelićevom ulicom nastavile prema Črnomercu. Tete su već bile izvan sebe, a roditelji, na svu sreću, u tim trenucima još nisu znali da su im djeca nestala iz vrtića.

Djevojčice je, nasreću, u nekom trenutku iz automobila prepoznao dječak iz susjedne vrtićke skupine, pa ih je tata iz automobila pitao kuda su krenule. Curicama se avantura svidjela, nije im se dalo još prekidati svoj mali izlet, pa su mu rekle kako ih jedna mama čeka kod Konzuma na Črnomercu. Mudri ih je tata iz predostrožnosti ipak odlučio otpratiti do Konzuma, gdje ih, kako se pokazalo, nitko nije čekao. Budući da su djevojčice znale svoje adrese, odlučio ih je odvesti kućama.

U međuvremenu, prve dvije mame su oko 16.30 stigle u vrtić i suočile se s uspaničenim tetama i užasnom spoznajom da im nema djece. Tada kreće detaljna unutarnja pretraga vrtića i vanjskog dijela. Tata, pak, s malim pustolovkama u automobilu na dvije adrese ne nalazi nikog kod kuće, ali, nasreću, jedna susjeda prepoznaje jednu od curica i kontaktira njenu majku. Spasonosni poziv stiže u trenutku kad su u vrtiću zaključili da nema druge nego nazvati policiju.

Sve tri djevojčice vraćene su vrtić, gdje je odmah obavljen zajednički razgovor između odgajatelja, psihologa, djece i roditelja. Roditeljima je iz vrtića i pismenim putem izraženo žaljeno zbog nemilog događaja. “Evaluacijom postupaka i metoda djelovanja uočen je propust vezanih za sigurnost djece u području odgojno-obrazovnog rada. Nisu ustanovljeni propusti u materijalnim uvjetima funkcioniranja programa”, stoji, među ostalim, u dopisu iz vrtića. Također se kaže da će povećati kontrolu provedbe Programa mjera povećanja sigurnosti, ali u ovom slučaju zasigurno ima posla i za inspekciju.

Ključne riječi

Komentara 49

CH
chupakabra
10:37 29.01.2020.

Opet je tata spasio stvar :-)))

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:52 29.01.2020.

Hm, težak je posao odgojitelja. Djeca su sve pametnija a tete sve starije i prenatrpane poslom. Lijepo je da je pametan tip riješio situaciju. Ove jadne tete, sad će biti zdrmane psihički nekoliko dana, vjerujte. Ni jedna od njih nije željela da se ovo dogodi, ali mala djeca su kao srebro, brzo kliznu kroz prste. Svaka, ali svaka osoba koja radi ovaj posao, - voli djecu, točka. Nema potrebe za kaznama, već su kažnjene. Uvjete poboljšati, - da.

SJ
staroveski.jasna
10:55 29.01.2020.

MA DA INSPEKCIJU ZA SVAKI PROPUST, TETAMA KOJE IMAJU VELIK BROJ DJECE, NEK INSPEKCIJA ČEŠLJA LOPINE, A NE TEK KAD NOVINARI KRENU U IZVIDNICU, ONDA SE JAVLJAJU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije