Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČUNALNA PRIJEVARA

Izradio presliku kreditne kartice pa preprodavao računalnu opremu

Računalna prijevara
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/2
06.11.2019.
u 14:33

Sumnja se da je početkom prosinca 2018. godine, na zasad neutvrđen način, došao u posjed kreditne kartice trgovačkog društva iz Zagreba koja je bila na korištenju kod njegovog 32-godišnjeg poznanika.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Računalna prijevara“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.
 
Naime, sumnja se da je početkom prosinca 2018. godine, na zasad neutvrđen način, došao u posjed kreditne kartice trgovačkog društva iz Zagreba koja je bila na korištenju kod njegovog 32-godišnjeg poznanika. Potom je izradio presliku kartice koju je zadržao, dok je originalnu karticu vratio u posjed poznanika bez da je on za to sve znao.

Nadalje, koristeći se izrađenom preslikom kreditne kartice, od početka prosinca 2018. godine do prve polovice siječnja 2019. godine je putem internet trgovine u više navrata zloupotrijebio spomenutu karticu kako bi kupio raznu računalnu opremu koju je potom, također putem interneta, prodavao osobama na području Republike Hrvatske, a kojima se tim prilikama predstavljao lažnim imenima.

Foto: REUTERS

U tom je istom razdoblju, koristeći se isto tako lažnim imenima, posredstvom inozemnih web trgovina zloupotrijebio navedenu karticu prilikom kupovine većeg broja odjevnih predmeta koja je ponovno preprodavao.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 92.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kolibri
08:51 07.11.2019.

Preslika? Ovo postaje karikatura od jezika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije