Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nick Colgan

Doselio sam se u Zagreb, otvorit ću pivovaru i raditi zanatsko pivo

Nick Colgan
Grgo Jelavic/PIXSELL
09.01.2016.
u 20:28

Nekadašnji producent UB40 Nick Colgan, nakon 12 godina života u Zadru, odlučio se nastaniti u metropoli i razvijati nove projekte

Nick Colgan znana je faca ne samo u Zadru gdje je s obitelji proveo posljednjih 12 godina. Producent UB40 bio je i organizator uspješnog Garden festivala. Odnedavno je stanovnik Zagreba.

– Uživali smo u godinama koje smo proveli u Zadru, no djeca su završila srednju školu i odlučila otići iz roditeljskog gnijezda te nastaviti školovanje u Velikoj Britaniji. To nam je omogućilo da imamo najbolje od oba svijeta – od svibnja do rujna smo u Zadru, a od listopada smo u Zagrebu. Preseljenje u Zagreb činilo se baš dobrim potezom. Također ga volimo, a dopušta nam da se posvetimo projektima o kojima smo razmišljali dulje vrijeme – govori Nick Colgan. U Zadru se, kaže, brinu o Garden Loungeu i The Garden Resortu.

Garden ne staje

– Ljudi malo predoslovno shvaćaju termin “posljednji Garden festival”. U početku smo istaknuli kako ćemo ga raditi deset godina i prestati kada ga dovedemo do vrha. Tako smo i učinili. Ove godine u The Garden Resortu u Tisnom imat ćemo čak sedam događanja, više nego ikada. Sve će početi 28. lipnja s Love Internationalom a završiti s Dekmantelom 4. rujna – govori nekadašnji uspješni producent. Nick u Zagrebu započinje novi projekt, još jednu ekstenziju Gardena. Na Žitnjaku će otvoriti pivovaru u sklopu koje će biti i pivnica.

– To nam je oduvijek bio san. Ljubitelj sam svega zanatskog, pogotovo piva, umjetnosti i znanosti koje se nalaze iza njega. Rast je dramatičan i u Velikoj Britaniji i globalno, a prisutan je i u Hrvatskoj gdje sada ima doista odličnog piva. Bit će doista sjajno biti dijelom sada vrlo ugledne scene te joj, nadam se, pomoći da još izraste. Stara hala na Žitnjaku savršena je lokacija koja obiluje i velikim prostorom za ljetnu terasu – govori Nick čiji je plan usavršiti proizvodnju i nakon toga otvoriti i pivnicu. – Tako ćemo svima omogućiti da gledaju kako se radi pivo koje piju te ga, jasno, kušaju. Organizirat ćemo pod kapom Gardena i događanja poput street food tržnica, nedjeljnih koncerata, mini festivala piva i hrane uz još neke veće. Želimo podjednako jaku proizvodnju i prodaju na istom mjestu.

Još bar 12 godina u Hrvatskoj

Pivovara, koju izrađuje Letina iz Čakovca, trebala bi biti gotova u veljači ili ožujku. Znači, već će se na proljeće proizvoditi u njoj dva piva, potrebni sastojci već se nabavljaju. U dogledno vrijeme, kaže, razmišljaju i o izvozu. Zanimljivo, majstor pivar dolazi iz Novog Zelanda, dok će njegov pomoćnik biti jedan lokalni pivar. – Imamo još planova i projekata. Tražit ćemo i lokaciju u središtu Zagreba kada pivovara zaživi. Ali, ne trebamo se žuriti, kako se ovdje kaže – polako – ističe Colgan. Za njega je to dugoročni projekt. – Zaista se radujem što će mi i sljedećih 12 godina u Hrvatskoj, koju sada smatram domom, biti uzbudljivo – zaključio je bivši producent UB40 Nick Colgan.

Komentara 9

MA
malaplava
21:15 09.01.2016.

ako te ne shebe birokracija..

Avatar pivapivic
pivapivic
22:23 09.01.2016.

Pozdravljam! :-)

GE
geler203
21:30 09.01.2016.

Sada ćeš saznati cijenu "transparentnih" dozvola i koliko kome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije