Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop teroru

Došao na zračenje i svaki dan dobio kaznu za parking

'pauk_pxl_gra.1'
''
11.01.2011.
u 10:14

Boran Pećanac nakon operacije raka išao je na zračenje u Kliniku za tumore blizu koje mu stanuje kći, ali koja nema automobil prijavljen u Zagrebu

Zadranin Boran Pećanac operirao je prošli mjesec rak debelog crijeva, nakon čega mu je bilo obvezno zračenje, koje nije mogao primati u svom gradu. Budući da mu kći živi u Zagrebu, nedaleko od Klinike za tumore, odlučio je na zračenje u metropolu. Ostao je 29 dana, a toliko je i dobio kazni za parkiranje.

Žalba je odbijena

– Vjerujte, ne znate kako je kad vam izvade crijeva i nisam mogao ići javnim prijevozom zbog brojnih poteškoća. Da vam ne pričam koje su to pripreme da bih mogao otići do Klinike za tumore a da ne moram na WC.

Zato sam i došao autom, koji mi je bio spas, mogao sam stati tijekom puta iz Zadra. Kad sam došao parkirao sam ispred nebodera na mjesto gdje je rezerviran parking za stanare tog nebodera i pitao dečke koji kontroliraju naplatu parkiranja mogu li, s obzirom na svoju situaciju, dobiti cijenu parkiranja kao i stanari. Rekli su da ne mogu, jedino ako prijavim automobil u Zagrebu.

Pokušao sam vidjeti ima li kakav pravilnik koji predviđa ovakve situacije – priča Pećanac, koji je samo naišao na zid i počeo skupljati parking kazne svaki dan. No, uplatnice je Zagrebparkingu, kaže, kad je odlazio iz Zagreba vratio natrag.

Uložio je i pisanu žalbu, ali je ona ubrzo odbijena.
– Ja im to neću platiti i to sam im i napisao. Kada njihov "svemogući" pravilnik nije predvidio nikakve mogućnosti dogovora za ovakve i slične situacije građana, neka mi pokušaju oteti novac. Ići ćemo na sud – jasan je Zadranin, koji ne skriva čuđenje zbog bahatosti na koju je, kaže, naišao.

– Kad sam pitao da mi daju neku povlasticu, da ne mogu drukčije, nitko nema volje! Ma, tko te šiša, i tebe i tvoje probleme – opisuje parking dobrodošlicu u centrali Zagrebparkinga.

Šetati okolo i uzimati

I tako ga je, uz teško liječenje, posjet metropoli stajao i dosta novca. Ono što ga još više čudi jest tolerancija Zagrepčana ili, kako kaže: – Ja se vama tamo čudim. To je takva otimačina. Kako jednostavno uzimati novac

od građana! Bez ikakve odgovornosti samo šetati oko automobila i uzimati novac, strašno. Moram priznati da se čudim Zagrepčanima kako to podnose – zaključio je Pećanac.

Ključne riječi

Komentara 2

1O
1st-opinion
13:34 11.01.2011.

A dobro zar ovi majmuni nisu predvidejli parkiranje za goste ili posijetioce u svojim maloumnim pravilnicima. To je uobicajena praksa inace u svijetu.

BU
Budjo
14:53 11.01.2011.

Morate shvatiti ovi jedini mogu Holding spasiti. Gnjide Coviceve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije