Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Doris Pinčić u kampanji za udomljavanje pasa

doris pincic
Prijatelji zivotinja
28.06.2012.
u 10:59

Kampanja je usmjerena na osvješćivanje javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliranje na udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje, objašnjavaju organizatori.

Svakog ljeta uoči odlaska na godišnje odmore drastično se povećava broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene ranjavanju i smrti od automobila, gladi i žeđi te iživljavanju pojedinaca, upozoravaju Prijatelji životinja ističući kako građani koji izbacuju dotadašnjega člana obitelji na ulicu krše zakon, ali i  pokazuju neodgovornost i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji. Time se, upozorava ova udruga, skrb za životinje nakon što oni odu na more  prebacuje na  pretrpana skloništa za napuštene životinje.

Kako bi zaustavili nemili trend koji i u Zagrebu uzima sve više maha da s odlaskom na godišnji odmor svoje kućne ljubimce, u prvom redu pse, građani ostavljaju na cesti, u kampanju Prijatelja životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, pod nazivom Obitelj na more, a pas na ulicu?, uključila se i poznata glumica Doris Pinčić.

Uz glumicu u kampanji i psi

Kampanja je usmjerena na osvješćivanje javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliranje na udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje, objašnjavaju organizatori.

Uz glavnu glumicu Larina izbora, kampanju su uljepšali i psi Mala i Toro, koji s jumbo plakata poručuju: ''Neka tvoj izbor bude udomljavanje!''. Plakati će biti postavljeni tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici, Osijeku, Vukovaru, Puli, Rijeci, Rovinju, Opatiji, Poreču, Splitu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku i drugim gradovima te jasnom porukom pozivati građane na udomljavanje napuštenih životinja, najavljuju Prijatelji životinja.

– Ideja kampanje "Obitelj na more, a pas na ulicu?" odmah mi se svidjela jer smatram da su upravo edukativne kampanje kao što je ova iznimno važne u podizanju svijesti javnosti te u sprečavanju nastanka problema. Životinje nisu predmeti koje koristimo i odbacujemo kada nam više nisu zanimljivi – to su živa bića i dužnost nam je brinuti se za njih. Napuštanje je sramotan i neodgovoran čin koji je kažnjiv zakonom, a životinje ne treba kupovati nego udomljavati kako bismo im pružili novi dom i priliku za sretan život – poručila je zvijezda sapunice Nove TV.

 

Komentara 1

MO
mobee
14:46 28.06.2012.

Tog crnog psa na slici s Doris, njega su ubili. Siroče nije doživjelo da vidi plodove svog nevinog rada. :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije