Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan državnosti

Donja Dubrava feštat će uz roštilj i Davorina Bogovića, a doći će i branitelji

Mjesni odbor 30. svibnja 1990.
Foto: Privatna arhiva
1/2
28.05.2020.
u 12:21

Veliko slavlje za Dan državnosti pripremaju u Donjoj Dubravi jer toga dana i obilježavaju i 30. obljetnicu mjesnog odbora

Donja Dubrava za Dan državnosti priprema veliku kvartovsku feštu. Jer osim što će njome obilježiti tri desetljeća od utemeljenja prvog demokratskog hrvatskog Sabora, 30. svibnja 1990. također je dan na koji je nastao tamošnji mjesni odbor nazvan baš po tom datumu. Pa je u pitanju velika stvar, kaže Toni Bošnjaković, stanovnik Donje Dubrave, koji se sa svojim susjedima, a mnogi od njih veterani su Domovinskog rata, prihvatio organizacije proslave. Slične onoj koja se, dodaje, održala u kvartu tog povijesnog dana prije 30 godina, a mjesto radnje bit će oko zgrade mjesnog odbora u Vinodolskoj ulici.

Uredili i “mjesto radnje”

– Kupili smo 35 kila mesa za roštilj, 18 kila graha, pića, a dolazi nam i Davorin Bogović koji živi u našem mjesnom odboru. Imat će i glazbenu pratnju, a nastupit će i tamburaši – kaže Bošnjaković. Na subotnjoj će proslavi, napominje, biti i branitelji 145. brigade HV-a iz Dubrave, kao i njihovi prijatelji iz drugih vojnih postrojbi.

– U 10 sati položit ćemo vijenac u Parku dubravskih branitelja, a zatim idemo u mimohod do mjesnog odbora. Branitelji 145. brigade održat će govor, a njihov kapelan, legendarni fra Štef Bergovec, blagoslovit će i skup i naš park – govori Bošnjaković. Pripremu fešte financirali su donacijama sami stanovnici Donje Dubrave, a kako je u budžetu ostao višak od 1000 kuna, odlučili su ga uplatiti u fond za palčiće. Kutiju u koju će se moći ubaciti donacije za nedonoščad iz Petrove bolnice postavit će i na zabavi. A da bi prostor oko kojeg se održava bio u najboljem izdanju, bojama su osvježili fasadu zgrade te mural posvećen braniteljima koji je na njoj oslikan.

Foto: zvonimir ferina

– Odlučili smo je uljepšati zajedničkim snagama, iako nam je žao što smo, umjesto članova samog mjesnog odbora, to morali učiniti mi stanovnici – kaže Bošnjaković. Subotnja fešta, dodaje, također će biti kulminacija borbe stanovnika Donje Dubrave za park u Vinodolskoj, koju su započeli još u veljači. Nalazi se, podsjetimo, na privatnoj parceli koja je smještena samo nekoliko metara od zgrade mjesnog odbora, a vlasnik na njoj želi podignuti stambenu zgradu. Stanovnici kvarta zato su u veljači prosvjedom od Grada i mjesnog odbora tražili da otkupe parcelu i na njoj zadrže park.

Nastavak bitke za park

– Ovo proslavom, naime, također želimo skrenuti pozornost javnosti na to da na 30. godišnjicu postojanja mjesnog odbora mi gubimo naš park. Želju za borbom pojačala je informacija da se ovog tjedna prodala i privatna parcela koja se također nalazi pokraj mjesnog odbora, a na njoj se sagradilo igralište. Dakle, osim bez parka, ostat ćemo, čini se, i bez jedinog mjesta za rekreaciju. Zbog toga smo tužni i razočarani, ali slavlja za Dan državnosti svejedno će biti – zaključuje Toni Bošnjaković.

Komentara 2

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
00:03 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

TS
tom.saf.9
14:06 28.05.2020.

U 10 h je polaganje vijenca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije