Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJAN NEMČIĆ

Dolenec se sastala s najboljim učiteljem geografije na svijetu: 'Grad će uvijek podupirati iznimna postignuća'

Foto: Grad Zagreb
1/2
07.02.2022.
u 17:42

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je učitelju na promicanju grada, zagrebačkih škola i učitelja u svijetu

Proglašen je najboljim učiteljem geografije na svijetu, dobio medalju Grada Zagreba, a uskoro Dejan Nemčić iz Osnovne škole Ive Andrića u Sopotu odlazi i u Dubai. Ondje će pak biti govornik te ambasador metropole i Hrvatske. Uoči njegovog putovanja, posjetio je i Gradsku upravu gdje ga je dočekala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

- Na konferenciju Nemčić putuje uz financijsku podršku Grada Zagreba. Osim spomenute konferencije, teme razgovora bile su i promocija Zagreba u Dubaiju, obrazovanje u Zagrebu te dolazak indijskog izaslanstva najveće obrazovne nagrade na svijetu „Global Teacher Award“ u Zagreb - navode iz Grada.

Zamjenica gradonačelnika, dodaju, zahvalila je učitelju na promicanju grada, zagrebačkih škola i učitelja u svijetu te istaknula kako uspjeh njegove škole može biti poticaj ostalima i da će Grad uvijek podupirati iznimna postignuća pojedinaca i škola.

Foto: Grad Zagreb


- Pozivu na spomenutu konferenciju u Dubaiju prethodile su brojne nagrade gospodina Nemčića, među kojima se ističe Nagrada za najboljeg učitelja svijeta 2020., godišnja nagrada Najbolji učitelj geografije u Hrvatskoj, ulazak u finale izbora za Osobu godine u Hrvatskoj te Medalja Grada Zagreba. Sastanku su, uz zamjenicu Dolenec, prisustvovale i pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Tatjana Dalić i ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića Dubravka Miklec - ističu iz Grada.

Komentara 4

DU
Deleted user
18:41 07.02.2022.

zamjenik gradonacelnika bi trebao poznavati hrvatski jezik ...ambasador geografija su ok...ali hrvatski jezik ima svoje bogatstvo rijeci jos od Marka Marulica ima 500 godina ..pa bi trebali rabiti zemljopis veleposlanik itd

SC
Schnellau
18:18 07.02.2022.

Majke milenice, tko nam to vodi grad u propast. Strasno i zalosno.

NO
nomeinteresa
13:51 08.02.2022.

Bravo! da je barem više ovakvih profesora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije