Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doček vatrenih

Doček uz Zaprešić Boyse i tisuće crveno-bijelih balona

Hrvatska - Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
16.07.2018.
u 07:18

Navijači će ih čekati jednako kao i na dočeku 1998. godine

Promet će potpuno stati u trenutku kad će hrvatski nogometaši prolaziti zagrebačkim ulicama. Kao najveće zvijezde navijače će pozdravljati iz otvorenih panoramskih autobusa duž trase kojom će ih voziti od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića. Špalir navijača čekat će ih, najavljuje se, duž cijelog puta, jednako kao i na dočeku 1998.

Očekuje se velik broj ljudi

Kako bi omogućili da što veći broj građana vidi srebrne vatrene, ruta je formirana tako da kolona prođe okolnim putem do Jelačić placa. Proći će Ulicom Rudolfa Fizira, Zagrebačkom, Avenijom Većeslava Holjevca, Ulicom SR Njemačke, Avenijom Dubrovnik te potom ponovno skrenuti u Aveniju Većeslava Holjevca preko Mosta slobode kroz ulicu Hrvatske bratske zajednice, Vukovarsku, Savsku cestu, pokraj Rooseveltova trga te Trga Republike Hrvatske pa preko Frankopanske i Ilice do glavnog trga.

Zrakoplov s nogometašima u zračnu će luku sletjeti oko 14 sati, otkad vrijedi zabrana prometovanja, a neće se voziti sve do 15.30. Kako bi dodatno olakšali dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, tijekom cijelog dana bit će besplatan javni prijevoz. Dolazak reprezentativaca na Trg očekuje se oko 14.30 sati, a vatrene će tamo dočekati Zaprešić Boysi s navijačkim pjesmama. U trenutku izvedbe pjesme “Moja domovina” u nebo će se pustiti tisuće crveno-bijelih balona. Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj je Krešo Dolenčić. Okupljenima će se tako obratiti i gradonačelnik Milan Bandić, koji je već i poslao poruku Vatrenima.

– Hvala vam što ste nam vratili optimizam i pokazali snagu zajedništva, što ste u ovih mjesec dana našu domovinu predstavljali na najbolji mogući način pred očima cijeloga svijeta – kazao je Bandić. Na doček će doći i premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja nakon slavlja na Trgu organizira prijam i na Pantovčaku, gdje će hrvatske nogometne reprezentativce i odlikovati. Očekuje se velik broj ljudi, osobito u gradskom središtu, a počet će pristizati već u jutarnjim satima.

Stoga iz Grada Zagreba apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom. Vozačima je osigurano besplatno parkiranje osobnih vozila na nedavno otvorenom parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru. Autobusi će se, pak, parkirati na površini s istočne strane Zagrebačkoga velesajma (pokraj zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.



Obilaznicom obilazno
Od 11 do 18 sati tramvaji neće voziti preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora. Preporučuje se da se koristi zagrebačka obilaznica, Ozaljska, Jadranski most, Heinzelova... Odnosno, da se izbjegava Most slobode.

>> Pogledajte i galeriju "‘Dolazimo danas svi u Zagreb slaviti praznik vatrenih'"

Hrvatska - Francuska
1/10
Ključne riječi

Komentara 11

SI
Sirmen80
08:32 16.07.2018.

Danas u Hrvatsku stižu ratnici najbolji igrač, trener i momčad svjetskom prvenstva.

KA
kamišar
07:44 16.07.2018.

Hoćemo Thompsona! Političari (a tko drugi nego Plenković?!) naredili da se doček eutanizira pa režimski redatelj Dolenčić odrađuje prljav posao. I igrači su slavili uz Thompsona! Sad crvena buržoazija režira doček po mjeri političara a ne po mjeri junaka - igrača. S R A M O T A Hoćemo Thompsona!

PR
prajdali100
07:55 16.07.2018.

Ako će samo ti Boysi biti izvođači onda mi ništa nije jasno.Hoćemo Thomsona i Prljavce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije