Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za socijalno ugrožene

Dobri dom u deset je godina podijelio 14 milijuna obroka

Dobri dom Velika Kosnica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
27.02.2014.
u 08:11

Svakoga dana kuhaju obroke koji se potom dostavljaju u blagovaonice u Cerskoj, Branimirovoj, Alfirevićevoj i u Kosnici

Više od 14 milijuna obroka u deset godina podijeljeno je u blagovaonicama na četiri lokacije, u Branimirovoj, Cerskoj, Alfirevićevoj ulici i Kosnici, oko milijun obroka dostavljeno je u domove korisnika, 150 tisuća paketa podijeljeno roditeljima s troje i više djece, a oko 450 tisuća jedinica mliječne hrane podijeljeno je djeci u dobi do godine dana.

Dnevno pripreme oko 4500 obroka za socijalno ugrožene građane. Podaci su to kojima se pohvalio Alen Župan, ravnatelj ustanove Dobri dom u Velikoj Kosnici, koja je jučer proslavila desetu obljetnicu postojanja.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Kuhamo juhe, glavno jelo i ponekad desert. Uglavnom su to razna variva. Tempo nije lagan, ali nas smo tridesetak u kuhinji već uhodana ekipa pa stignemo sve na vrijeme – kazao je kuhar Željko Špehar.

Ustanovu je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pohvalio njihov rad i poručio da je Zagreb socijalno najosjetljiviji i najsolidarniji grad u cijeloj Europi.

>>Imali su dom i posao, a sad su beskućnici

Komentara 3

Avatar jure23
jure23
12:52 27.02.2014.

a koliko bi se obroka tek spremilo za 271 000 000 ??

GO
goapsi
10:44 27.02.2014.

cestitam.... I ja sam volunteer u pomaganju u kuhinji za beskucnike...

DU
Deleted user
10:41 27.02.2014.

Alan Župan je taj koji to sve korektno vodi i neznem dali bi ijedan drugi mogao bolje. Možda jedan od rijetkih HDZ-ovaca koji je ostao nekorumpiran (bar se nadam). Svak čast Alane!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije