Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVITE SE

Dobre vijesti: ZET produljuje mjesečne i godišnje pokaze

ZET pokaz
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
04.05.2020.
u 10:02

Povrat novčanih sredstava za razdoblje obustave prometa, napominju, neće biti moguć.

Zagrepčani koji zbog obustave tramvajskog i autobusnog prijevoza nisu mogli koristiti svoje mjesečne, odnosno godišnje pokaze, moći će ih produžiti za onoliko dana koliko je obustava trajala. Povrat novca za razdoblje obustave prometa nije moguć.

Poručili su to jutros iz ZET-a, a objasnili su i kako ostvariti pravo na ovo produljenje. Korisnici mjesečnih pretplatnih karata trebaju se najkasnije do 31. svibnja javiti na bilo koje prodajno mjesto ZET-a, gdje će im se produljiti valjanost mjesečnog kupona izdavanjem odgovarajuće potvrde. Mjesečni kupon na pretplatnoj karti, dodaju, bit će produljen počevši od dana izdavanja prethodne potvrde, a razmjerno broju dana obustave javnog prijevoza.


 

Putnici s godišnjim kuponima također ostvaruju pravo na produljenje valjanosti razmjerno broju dana obustave prijevoza. Korisnici godišnjih kupona na Pretplatnoj karti obavezni su se najkasnije do dana isteka godišnjeg kupona osobno javiti na bilo koje prodajno mjesto ZET-a, gdje će im se produljiti valjanost kupona. Produljenje će početi vrijediti od dana prestanka valjanosti aktivnog godišnjeg kupona, razmjerno broju dana obustavljenog prijevoza.

Kako objašnjava glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba, onima koji imaju godišnje pretplatne karte produljenje se računa za razdoblje 2020. godine, što znači da novu godišnju kartu neće morati kupovati do isteka produljenih dana. Kupnja nove godišnje karte bit će ponovno na godinu dana. To stvara pitanja studentima koji svoje karte produljuju krajem tekuće akademske godine, odnosno početkom nove. 

– Na primjer, ako student  produlji svoju godišnju kartu 1. listopada, ona će vrijediti besplatno otprilike do 15. studenoga. Kad kupi novu godišnju kartu ona će vrijediti od 15. studenoga do 15. studenoga, dakle punih godinu dana – objašnjava Zeba. 


 

Ova obavijest, napominju u ZET-u, ne odnosi se na korisnike javnog gradskog prijevoza koji ostvaruju prava temeljem sklopljenih Ugovora o kupoprodaji godišnjih pretplatnih karata između poslodavca i ZET-a te na one koji ostvaruju pravo na besplatni mjesečni kupon ZET-a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije