Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,3 milijuna kuna od TZGZ-A

Dobra zarada na Adventu: Jeftine kućice nisu sve, dobit će i potpore

Direktorica TZ-a Grada Zagreba Martina Bienenfeld
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
05.12.2019.
u 09:02

U TZGZ-u kažu da će ove godine sufinancirati adventske manifestacije na Europskom trgu, Zrinjevcu, Štrosu i Vranycanyjevoj poljani, Ledeni park te one u Klovićevim dvorima, kod Matoša i u Maksimiru

Tvrtke koje za Advent od Grada Zagreba povoljno i uz popust od 50 posto dobiju na korištenje lokacije za ugostiteljsko-trgovačke kućice, a zatim te kućice po višestruko većim cijenama daju u najam, od Turističke zajednice Grada Zagreba (TZGZ) dobivaju i potpore za organizaciju tih predbožićnih manifestacija. Za ovu godinu dobit će 1,3 milijuna kuna. U TZGZ-u kažu da će ove godine sufinancirati adventske manifestacije na Europskom trgu, Zrinjevcu, Štrosu i Vranycanyjevoj poljani, Ledeni park te one u Klovićevim dvorima, pokraj Matoša i u Maksimiru.

Javni poziv svake godine

U TZGZ-u objašnjavaju da svake godine raspisuju Javni poziv za prikupljanje prijava za sufinanciranje projekata i manifestacija za sljedeću godinu pa tako i za Advent u Zagrebu. Ukupno planirana sredstva TZGZ-a za to iznose 12 milijuna kuna. U TZGZ-u navode i da nakon provedene evaluacije, u skladu sa zadanim kriterijima, pojedini organizator može postati dio platforme TZGZ-a Advent u Zagrebu, ako od Grada Zagreba ishodi dozvolu za korištenje javne površine. Za Advent u Zagrebu 2019. TZ planira utrošiti 5,5 milijuna kuna. A osim navedenih 1,3 milijuna kuna, uključuje i 1,2 milijuna kuna za online promociju, 935 tisuća kuna za offline promociju, 700 tisuća kuna za kulturna događanja poput festivala, koncerata, programa ustanova u kulturi, javnih institucija i umjetničkih organizacija... te 1,3 milijuna kuna za prigodno adventsko uređenje – Tunel Grič, Oktogon, Filmski advent

– TZGZ sudjeluje u budžetima realizacije adventskih programa s udjelom do maksimalno 15 posto, a ostale troškove snose sami organizatori, zajedno sa svojim komercijalnim partnerima i suradnicima – kažu u TZGZ-u.

Adventska događaja na Zrinjevcu, Tomislavcu – Ledeni park te u Maksimiru organiziraju tvrtke Katapult koncept, Katapult promocija i Katapult event. Te tvrtke lokacije za kućice ne plaćaju Gradu ni kune jer je te lokacije na korištenje dobio TZGZ koji ih je onda ustupio spomenutim Katapult tvrtkama. Lani su Katapult promocija i Katapult event za Advent na Zrinjevcu i Maksimiru dobili od TZGZ-a ukupno 500.000 kuna.

Svibanj projekt

Organizator Adventa na Europskom trgu je tvrtka Svibanj projekt koja je za lanjski Advent na Europskom trgu od TZGZ-a dobila 180.000 kuna, a za Vranycanyjevu poljanu još 100.000 kuna. Lokacije za kućice za Advent na Štrosu dobila je tvrtka Dobra nota koja je lani od TZGZ-a dobila 230.000 kuna. Advent u Klovićevim dvorima organizira Galerija Klovićevi dvori, a kod Matoša Udruga Legende

VIDEO Počeo Advent u Zagrebu

Komentara 22

DU
Deleted user
09:11 05.12.2019.

Inace sam stava da trebamo ostati u Hrvatskoj i boriti se svi da bude bolja, ali sad sam prvi put pomislio da nema misla i da trebam otici van. Ovo se sve tako besramno događa pred nasim ocima, a nitko nista... jos bi mu predsjednica i kolace nosila.

CH
che99
09:44 05.12.2019.

u vezi jučerašnjeg saslušanja ove djevojke vezano uz lažni put u Berlin a u stvari u Tuzlu... provjerite tko je bio Hrvatski konzul u to vrijeme u Tuzli.... slučajno, Ivan Bandić... bratić od ovog probisvijeta!!!

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
09:20 05.12.2019.

kod nas ide sve na pogon nekakvih potpora, pa jesmo li mi zaista toliko retardirani? ako ne znaš zaraditi/poslovati onda nisi za biznis!, a od kada nakupcima trebaju potpore? što oni proizvode??? koga zapošljavaju??? pa brate mili tako svatko moze biti poduzetnik i gubitaš, na snazi je negativana selekcija koja faforizira zgubidane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije