Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolaze na red

Do početka veljače i u centru odvoz otpada iz mobilnih kontejnera

glomazni otpad
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
17.01.2014.
u 15:28

Osiguravaju se parkirališna mjesta na koje će se postaviti spremnici za odlaganje glomaznih stvari iz stanova i kuća. Donji i Gornji grad su specifični po rasporedu ulica, objašnjavaju u Zagrebačkom holdingu

I središte grada, koje se nije našlo na nedavno objavljenom popisu za odvoz glomaznog otpada, trebalo bi ipak doći na red. Nakon što je počelo čišćenje u osam gradskih četvrti, i Donji i Gornji grad bit će očišćeni do kraja ovog mjeseca ili početka veljače.

– Planiramo omogućiti skupljanje krupnog otpada iz kućanstava putem spremnika postavljenih na javnim površinama. Centar grada je specifičan po rasporedu ulica, a pri odabiru lokacija potrebno je zadovoljiti uvjete veličine koja mora biti dovoljno velika za smještaj spremnika te za utovar i istovar otpada – poručili su iz Zagrebačkog holdinga.

Trenutačno osiguravaju parkirališna mjesta za postavljanje spremnika na koje će građani moći odložiti krupni otpad, a novi način odlaganja glomaznog otpada počet će u ožujku. Prema njemu, građani će sami odlagati neželjene stvari na za to naznačena mjesta, a ne kao dosad, na ulicu.

Komentara 6

VI
Vito
08:36 18.01.2014.

Kad već samo moramo donositi otpad do kontejenra, onda nema potrebe za plaćanjem odvoza, jer su oni postavili o svom trošku kontejnere pa nek i o svom trošku i odvezu. __________________ To nije usluga odvožnje krupnog otapada, kad ga sam moraš nositi na mjesto skupljanja krupnog otpada.

2X
2Xgeneral
16:12 17.01.2014.

Sve što njima paše ( gradskoj upravi ) brzo svate i odmah provedu a parkiranje u centru grada i rubnoj zoni centra gdje se neplaća ne mogu riješiti jer su nesposobni ( Buconjićeva, Bulatova, Bosanska ) gdje nema mjesta za parkiranje ni za stanare a kamo li za sve druge koji rade u okrugu cca 500 metara i dolaze tu parkirati!!!!! To odgovorni ne mogu svatiti, jer to nije specifično za njih - jer im ne paše ) a vrhunskim tumačenjima svojih odluka ne dozvoljavaju stanarima kupnju mjesečnih parkirnih karti II ili III zone što bi stanari učinili!! Drugi biser gradske uprave što krši Zakon o sigurnosti saobraćaja i 97 cm od pješačkog prijelaza na križanju iscrtava parkirna mjesta i naplaćuje a ako nisu iscrtana onda naplaćuju kazne!!!! Maped shou - smjeha u izobilju jer oni koji vode grad najviše ga vole i memože netko tko je rođeni purger ( 60 godina ) voljeti svoj grad više od jednog matana!!

VI
Vito
08:36 18.01.2014.

I tako imaju viška zaposlenih pa nek oni dođu, pozvone na svaka vrata i odnesu sami otpad do kontejnera _______________ Tek je takvo odnošenje i odvožnja naplativo. _____________ Ovako im praktički poklanjate vaš otpad kojeg va naplate, a onda ponovo naplate onima kojima ga predaju - Dva puta naplatili vaš otpad - od vas i od kupca odvojenog otpada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije