Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABAVLJENA ELEKTROVOZILA

Do grobova najmilijih bez papirologije

Predstavljena nova elektrovozila za potrebe Gradskih groblja
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/14
13.03.2020.
u 12:49

Bešumna Vozila iz novog voznog parka bit će raspoređena po Mirogoju, Krematoriju, Miroševcu i Markovom Polju; obnavlja se i Križ branitelja

Osam novih električnih vozila osigurano je za zagrebačka groblja, četiri za same radnike, a četiri za slabije pokretne i starije sugrađane koji će tako konačno moći sudjelovati na pogrebima ili doći do teško dostupnih grobova svojih najmilijih. I to potpuno besplatno i bez ishođenja posebne dokumentacije od groblja.

Uz blagoslov svećenika, novi “vozni park” za groblja Mirogoj, Krematorij, Miroševac i Markovo Polje jučer su predstavili gradonačelnik Milan Bandić i direktor Zagrebačkih groblja Patrik Šegota, a vrijednost ovih bešumnih vozila koja ne ometaju mir posjetitelja iznosi 1,4 milijuna kuna, od čega je 160.000 osigurano iz poticaja Fonda za energetsku učinkovitost.

Novo lice Mirogoja

No, ova vozila samo su dio povećeg plana restauracije svjetski poznatog groblja koje je zaštićeno kao kulturno dobro.

Predstavljena nova elektrovozila za potrebe Gradskih groblja
1/13

– Obnovili smo četiri mirogojska obeliska, što je zapravo najava obnove arkada koja će biti provedena u skladu s mogućnostima Grada – kazao je Šegota i dodao da se radi i na obnovi hortikulture. Do sada je kultivirano 300 stabala od ukupno 1500, a radovi će trajati tijekom cijele godine te će u njih biti uloženo više od dva i pol milijuna kuna. Investirat će se više od milijun i 500.000 kuna i u obnovu Križa branitelja te restauriranje grobnih oznaka, a projektira se sljedeća faza obnove staza i kanalizacije.

– Još jedan važan projekt koji je trenutačno u izvedbi proširenje je parkirališta iza upravne zgrade za novih 127 mjesta kako se ljudi više ne bi parkirali ispod arkada. Također, nedopustivo je da se Ispraćajnom alejom ispraćaju pokojnici u društvu članova obitelji, a istovremeno vozila turiraju pokraj njih. To nije primjereno zbog pijeteta prema pokojnicima – objasnio je Šegota i dodao da se nada da će radovi završiti za tri mjeseca.

Gradonačelnik bez glasa

Baš poput novih vozila, jučer je bešuman bio i gradonačelnik Bandić, koji se zbog “zdravstvenih problema s govorom”, kako je objasnila Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, nije obraćao novinarima.

VIDEO Predstavljena nova elektrovozila za potrebe Gradskih groblja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije