Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Dječje igralište u novom naselju u Selskoj nagodinu

Kvartovska tribina Trešnjevka - sjever
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
05.06.2014.
u 13:30

Građani se otimali za mikrofon da kažu što ih muči u kvartu Trešnjevka-sjever

Nedostatak kanalizacije te neasfaltirane ulice muče čak i stanare jedne od najizgrađenijih gradskih četvrti, Trešnjevke-sjever.

Oni su, svaki sa svojim problemom, došli na 8. Večernjakovu tribinu "Želite li bolji kvart?" u CeKaTe, otimali se za mikrofon ne bi li rekli što ih muči i direktno upozorili gradske pročelnike, koji su pokušali odgovoriti na njihova pitanja.

Predstavnici Grada i Holdinga

A bili su pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić, zamjenik pročelnika Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada Alan Ordulj, pročelnik Ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić, pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka – sjever Ivan Butorac, voditeljica Službe za mjesnu samoupravu Antonietta Gretić, stručna savjetnica Ureda za socijalnu skrb Ljiljana Vrbić, rukovoditelj Službe razvoja ViO Davor Tomić te predstavnik ZET-a Ivan Miličević.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Stanovnici Maglajske upozoravaju da cijela ulica već 40 godina nema odvodnju.

–Počeli smo već kopati i raditi kanalizaciju,no bila je opasnost da se uruši kuća, a ne možemo se spojiti na Dobojsku, nemamo ni odobrenje prijeći preko privatnih parcela – kazao je Dubravko Filipan, voditelj Odjela odvodnje.

Požalili su se i roditelji iz novoizgrađenog naselja u Selskoj 90 - sami su financirali ljuljačke, pješčanik i klackalicu da se djeca mogu igrati jer blizu nemaju – igrališta.

Park u 2015.

–Postoji rješenje natječaja Društva arhitekata Grada Zagreba, lokacijska dozvola je ishođena, park na 4000 kvadrata dobit ćete u 2015. – rekao je Đerzić.

Nisu svi na tribini uspjeli postaviti pitanje, no odgovor će dobiti u izdanjima Večernjeg lista u narednih mjesec dana. Detaljan izvještaj s tribine čitajte već sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije