Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARITASOVA KUĆA

Djeci u Brezovici stižu i ljuljačke

Proslava Dana bolesnika u kući za djecu i odrasle s mentalnim i tjelesnim oštećenjima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
12.02.2020.
u 09:39

Caritasova kuća na Dan bolesnika dobila je donaciju Gradskih ljekarni.

Zavuče se Brezovica pod kožu. Oni koji jednom dođu, gotovo uvijek se vrate. Osvoje ih djeca svojom neposrednošću i iskrenošću. Tako Caritasovu kuću Blaženog Alojzija Stepinca, u kojoj se brinu za 75 osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjima, opisuje njezina ravnateljica Suzana Horvat Kutle. Uz djecu su od 0 do 24 socijalni radnici, rehabilitatori, pedagozi, liječnici, odgojitelji, terapeuti, medicinske sestre, njegovatelji... A ponekad im u nekim aktivnostima, poput hranjenja, pomognu i volonteri. Druže se oni i igraju s Caritasovim korisnicima, a kako bi im pružili najbolju njegu, potrebni su im dodatni pripravci i lijekovi.

Stalno neka “akcija”

Čuli su to u tamošnjoj Gradskoj četvrti pa su u kratkom roku realizirali i prigodnu donaciju. Tako su jučer, na Dan bolesnika, u Caritasovu kuću stigli s kutijama punim dodataka prehrani, vitamina, masti, sirupa protiv kašlja, kapi za nos... Sve su to donirale Gradske ljekarne, a većina je nastala u njihovu galenskom laboratoriju.

– Vrijednost naših pripravaka je tri tisuće kuna, a uključili su se u donaciju i naši poslovni partneri – kaže Nada Jambrek, ravnateljica Gradskih ljekarni Zagreb.

U cijeloj je priči posrednica bila Marina Pucević, predsjednica Gradske četvrti Brezovica, u kojoj ove godine pripremaju i investiciju koja uključuje Caritasovu kuću, i to u sklopu plana malih komunalnih akcija.

– On bi trebao biti formiran do kraja mjeseca, a kuća će dobiti dvije nove ljuljačke i pet antistresnih podloga kako bi se djeca mogla sigurnije igrati. Vrijednost radova je 80.000 kuna – ističe M. Pucević. U suradnji s Gradskom četvrti ove će godine nabaviti i velike pisanice koje će oslikavati zajedno s učenicima iz obližnje škole.

– Kod nas je stalno neka “akcija”, nastojimo djecu animirati, pa često organiziramo i razne aktivnosti. Jučer smo, primjerice, Dan bolesnika obilježili i misom pomazanja, a predvodio ju je vlč. Josip Babić, umirovljeni svećenik – kaže ravnateljica kuće S. Horvat Kutle.

Ovaj svećenik misu vodi kad god za to postoji prigoda, a iznimno se dobro, dodaje ravnateljica, snalazi s djecom.

“Bravo, velečasni!”

– Ona su nesputana pa mu znaju, dok ga slušaju, i viknuti nešto iz publike, poput: “Bravo, velečasni, super ste to rekli!”. No njemu to ne smeta, naučio ih je čak da se za vrijeme molitve Očenaš svi prime za ruke, a to im je najdraži dio mise – zaključuje S. Horvat Kutle.

Proslava Dana bolesnika u kući za djecu i odrasle s mentalnim i tjelesnim oštećenjima
1/8

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
10:16 12.02.2020.

Lijepo, no dolazi li tamo inspekcija, jer i u dječjim domovima se događaju strave kao i u staračkim. Da se ne ponovi Caritasov kuhar Mijo Penić i zlostavljanje u vrijeme gđe. Brajša.

Avatar BettyWN84
BettyWN84
17:01 16.02.2020.

Ovdjе vаs čекаju sjаjne djevojkе! ----- www.Kisstok.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije