Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oš pavleka miškine

Djeca tek dva tjedna prije nastave doznala da neće moći u svoju školu

'16.08.2013., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic obisao je OS Pavleka Miskine na Svetom Duhu. Zgrada OS Pavleka Miskine u losem je stanju i generalno se mora obnoviti te ce biti zatvorena za nastavu
'Jurica Galoic/PIXSELL'
17.08.2013.
u 08:18

Škola se zbog napuknuća zidova i stropova zatvara na godinu dana, do tada će se doraditi i novih 4 tisuće kvadrata s dvoranom

Učenici Osnovne škole Pavleka Miškine na Svetom Duhu na nastavu 2. rujna neće u svoju školu, već u Vodnikovu u Školu stranih jezika te Obrtničko-industrijsku školu u Selskoj ulici. Iako učenici i roditelji s tim još nisu upoznati, sljedeći tjedan nadležni gradski ured trebao bi svima dostaviti informacije gdje će djeca na nastavu. Razlog takvom scenariju je napuknuće zidova i stropova škole, do kojeg je došlo pri rušenju najstarijeg dijela zgrade i bušenja zaštitnih pilota za dogradnju učionica i sportske dvorane. Zbog sigurnosti djece, odlučeno je da se škola zatvori dok se ne obave svi radovi.

–Škola je stara više od 120 godina i građena je bez temelja, što nismo znali. U dokumentaciji piše da temelji postoje, no nakon što smo krenuli s radovima, ispalo je da stvarno stanje ne odgovara onom na papiru - kazao je Mato Mauhar iz Ureda za graditeljstvo.

To znači da su graditelji s kraja 19. stoljeća zapravo \'fušali\', pa je umjesto male sanacije sad potrebna adaptacija cijele škole kako bi ju učenici barem sljedeće godine mogli koristiti.

– Posao je osjetljiv, škola je stara i sada treba sve učiniti po pravilima struke kako bi djeca bila sigurna - kazao je gradonačelnik Milan Bandić dodavši da će posao obnove stare zgrade i dogradnje vrijedan 23,5 milijuna kuna sada koštati i više. Iz Ureda za obrazovanje objasnili su kako je planirano paralelno dograditi novi dio učionica i sportsku dvoranu, dok bi se nastava odvijala u starom bloku, no od toga se moralo odustati.

– Učenici će dobiti sve informacije na vrijeme, no ovu godinu morat će drugdje na nastavu. Sljedeće će dobiti obnovljenu i proširenu školu - kazao je pročelnik Ivica Lovrić. 

>> Osnovna Škola Brestje dobit će sedam novih učionica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije