Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimanje za brod

Djeca iz vrtića čak i spravu za vježbanje nazvala po Titanicu

djeca
Jurica Galoic/PIXSELL
12.04.2012.
u 12:00

Djeca iz vrtića u Savskom gaju znaju gotovo svaki detalj o velikom brodu, glavni je motiv njihovih crteža, maketa, priča...

Bio je to jedan veliki veličanstveni brod i u njemu je bio striček koji se zvao Jack. Tamo je upoznao i zaljubio se u Rose..., početak je to priče koju u najsitnije detalje zna petogodišnji Andrej Mlinac. On je, naime, prije godinu i pol prvi put pogledao film o kultnom Titanicu i odlučio napraviti maketu od Lego kocaka.

Kada ju je sljedeći dan donio u vrtić i počeo prepričavati film, njegovi kolege sa zanimanjem su slušali i upijali svaku riječ.

\"Sportići\" ne gube interes

Nije na tome stalo. Cijela vrtićka grupa otada nije izgubila zanimanje za brod, a uz tu priču uče o gotovo svakom aspektu života.

– Svaki se dan na neki način dotaknemo Titanica. Kako smo sportska grupa, čak su u dvorani jednu spravu nazvali Titanic, čime jačamo njihove motoričke sposobnosti. Kolegica i ja izmišljale smo igre građenja, mjerenja, učili smo djecu o brodogradnji, naučili smo vrste brodova, a agregatna stanja smo prošli tako što smo u kadi simulirali ledenu santu i brod kako se zabija u nju – kaže odgojiteljica Sanja Sajko.

Sutra im čak dolazi jedan kapetan broda, djed jedne od polaznica, koji će djecu učiti o signalizaciji na moru te prometnim pravilima. Prateći rutu kojom je plovio Titanic, djeca su naučila pojedine kontinente, zemlje, zastave...

Učili su i kako pomoći ljudima u nevolji.

Stota obljetnica potonuća

Sve što se tiče ove grupe povezano je s velikim brodom, kojemu je 14. travnja 100. obljetnica potonuća. Tako kada, primjerice, mjere dužinu kreveta u kojem spavaju u vrtiću, kažu kako je dugačak kao dvije i pol makete Titanica. Čak im je i igraonica puna raznih ‘umjetničkih djela’ s tom temom, pa tako po zidovima vise crteži Titanica, na policama i ormarićima stoje makete od kartona, a na podu je golema nastamba slična brodu, složena od drvenih kocaka.

Ipak, sam dan potonuća ne misle obilježavati velikim akcijama niti projektima, jer njima je, složila se sportska grupa Dječjeg vrtića Remetinec, svaki dan posvećen tragično potonulom Titanicu.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
20:21 12.04.2012.

Ajde hvala Bogu, ovi barem neće u čudu na Twitteru pitati \"was Titanic a real ship?\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije