Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liftovi u sopotu

Dizala ne rade jer sanacija pothodnika još nije dovršena

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
26.11.2020.
u 10:03

Mnogi se pitaju zašto nisu u funkciji

Nisu u funkciji – kratka obavijest stoji na novim dizalima kod pothodnika koji spaja Središće i Sopot pa se mnogi tamošnji stanovnici pitaju kako to da ne rade. Odnosno, može se ovih dana čitati u raspravama na društvenim mrežama, zar su se “liftovi” već pokvarili, a tek su sredili pothodnik?

Pitali smo stoga u Gradu u čemu je stvar, a ondje objašnjavaju kako zapravo još nisu ni pušteni u pogon. Razlog je to što obnova, kao što su neki i nagađali, nije dovršena, odnosno preostalo je postaviti videonadzor, novu javnu rasvjetu, kanaliće za guranje bicikla...

– Rekonstrukcija pothodnika na raskrižju Avenije Dubrovnik i Ulice Savezne Republike Njemačke, gdje je izgrađeno šest dizala, još je u tijeku. Vertikalne platforme u zatvorenom oknu bit će stavljene u funkciju i građani će ih moći koristiti nakon završetka radova, uspješno obavljenog tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole – poručuju iz Grada. Predviđeno je pak da će projekt sanacije 17 zagrebačkih pothodnika, koji je vrijedan više od 65 milijuna kuna, a 54 milijuna su bespovratna stredstva iz Europskih fondova, završiti sljedeće godine. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
09:05 01.12.2020.

Prije ce kinezi napraviti peljeski most nego ovi zavrsiti te pothodnike!!! Kako se samo kradu pare na satnicama!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije