Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrt stenjevec

Divlje odlagalište u Sokolskoj ulici još uvijek neće očistiti

otpad sokolska
Foto: D. Marinković
14.11.2014.
u 14:18

Zbog sudskog spora na zemljištu ni nalog komunalnog redarstva Grada Zagreba ne može biti proveden

Već godinu dana parcela u Sokolskoj ulici 43 b, inače u vlasništvu HŽ-Infrastrukture, odlagalište je glomaznog otpada koje ne samo da nagrđuje četvrt Stenjevec već ugrožava djecu, jer smetište s južne strane graniči s travnatim igralištem NK “Kustošija” u kojem djeca pohađaju školu nogometa.

I dok su o divljem odlagalištu upoznati i u Gradu, ali i u Hrvatskim željeznicama, trenutačno se ne može poduzeti ništa.

– Komunalno redarstvo Grada Zagreba uputilo je HŽ-Infrastrukturi nalog za uklanjanje glomaznog/građevinskog otpada. Međutim, pred Općinskim sudom još se vodi parnični postupak vezan uz zemljište,  i nismo u mogućnosti odmah ukloniti otpad – poručili su iz HŽ-Infrastrukture.

Kako su naglasili iz te tvrtke, uklanjanje glomaznog otpada s njihovih zemljišta, na koja građani odlažu sve češće, veliki je financijski izdatak za tu tvrtku koja se, među ostalim, financira i novcem poreznih obveznika.

Komentara 2

TV
tvrdapixa
18:02 14.11.2014.

Naša posla. Ak'se zna da kod nas parnice traju u prosjeku 100 godina, nema šanse da nekoliko generacija dožive uklanjanje smetlišta!

VI
Vito
09:09 15.11.2014.

Da je komunalnom redarstvu stvarno stalo do uklanjanja otpada našli bi i "prijevozno sredstvo" i način kako ukloniti to što vidimo na slikama.________ No, "komunalno redarstvo" dobiva plaću redovno, radilo konkretno, ili samo ispisivalo papire zvane "nalog za uklanjanje glomaznog/građevinskog otpada" _________ Za to su, pretpostavljam, platili nekoliko kuna "iz svog proračuna", ali su 100 % sigurnoi da će im na njihove račune "sjesti" plaća za cijeli mjesec __________ Tako se i takve spodobe uvrštava u zaposlene u gradskoj upravi i za njih se u proračunu grada Zagreba odvaja količina novca dovoljna za zbrinjavanje nekoliko siromašne i gladne dječice u osnovnim školama u kojia se raspadaju parketi, vjetar prolazi kroz prozore i prokišnjava krov _________ Ali, ta vrsta "krava muzara" živi na "visokoj nozi" i dobiva plaću za tiskanje "nalog za uklanjanje glomaznog/građevinskog otpada" __________ To se zove demokracija na komunalno redarstveni način

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije