Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovori holdinga

Ne znaju gdje naći 200 milijuna kuna za škole i bazen, a Dinamu daju 15 zbog dugova

Dinamo Holding
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.01.2014.
u 10:25

Zagrebački holding nogometnom klubu mora isplatiti 15 milijuna za dug od 7,5 milijuna kuna, a u zraku je financiranje projekata za gradnju dviju škola i bazena u Sveticama. Uz to, Čistoća, dosadašnji dobitaš, ove godine bit će u gubitku 40 milijuna kuna

Zagrebački holding isplatit će Dinamu 15 milijuna kuna! Tako su se nagodili izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić i predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić jer je Dinamo tužio Holding zbog neisplate 7,5 milijuna kuna za promociju Holdingova imena na dresovima Dinamovih igrača.

Ugovor s Dinamom u svom prošlom mandatu potpisao je upravo Ljubičić, no njegov nasljednik na čelu uprave Ivo Čović, nakon pokušaja dogovora s Dinamom, odbio je isplatiti taj iznos.

Dinamo je 2011. godine dobio spor, a Holding je morao isplatiti još milijun eura odštete. Holding se žalio Visokom trgovačkom sudu, a sada je Ljubičić procijenio da je cijeli spor, uključujući kamate i ostale sudske troškove, došao do 20 milijuna kuna.

Holding će Dinamu spomenuti iznos uplaćivati do 1. svibnja, mjesečno po 2,5 milijuna kuna (prva je rata plaćena u studenome). Taj je izdatak jedan od nepredviđenih troškova koje je dobio Holding, a Ljubičića, doznajemo, neće iznenaditi dođe li još nešto na naplatu jer je “to tako u komunalnim tvrtkama”.

Nedavno ga je iznenadio i zahtjev gradonačelnika Milana Bandića da za 9,7 milijuna kuna kupi tvrtku Centar, koja ima nekretninu od 24.000 metara četvornih na Silbi, u vlasništvu Zagrebačkog sportskog saveza. Taj je novac sada ugašenom ZSS-u potreban da podmiri dugove nastale u proteklih nekoliko mandata.

Iako Holding, doznajemo u upravi, za ovu godinu ima zatvorenu financijsku konstrukciju, još ne znaju odakle će namaknuti dvjestotinjak milijuna kuna potrebnih za gradnju dviju škola i bazena na Sveticama. Planiraju oživjeti plan koji su imali krajem prošle godine i prodati potraživanja za gradnju petstotinjak stanova u Sopnici-Jelkovcu. Kratkoročne kredite reprogramirat će u dugoročne. U prilog im ne ide što će sadašnji dobitaš Čistoća zbog gubitka odvoza glomaznog otpada i novog načina obračuna odvoza komunalnog otpada ove godine biti u gubitku oko 40 milijuna kuna.

Komentara 4

DO
dosaosam
13:58 17.01.2014.

još jedan dokaz da su sve cijene za komunalije izmišljene i uvećane barem za 30%

JO
josmalopanestalo
21:01 17.01.2014.

ma uplati ti 30 mil kuna mamiću , ko ga je.e ,nek mu se nađe

Avatar gladnijura
gladnijura
11:56 17.01.2014.

Nekad se u jugi kad si htio otići u Trst morao uplatiti 10.000 dinara. To je bio jedini cirkus kod kojeg se plačalo da izađeš. A ovo danas je još veći cirkus!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije