Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamić trlja ruke

Dinamo bogatiji za 15 milijuna kuna. Stari dug vraća Holding

Dinamo Holding
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.01.2014.
u 10:15

Slobodan Ljubičić i Zdravko Mamić nagodili se izvan suda i komunalna tvrtka će klubu morati podmiriti dugove iz sponzorskog ugovora iz 2006. godine, po kojem su igrači na sportskim gaćicama nosili logo Holdinga

Nogometni klub Dinamo bit će za pola godine bogatiji za oko 15 milijuna kuna, ali ne od prodaje igrača, već zbog nagodbe sa Zagrebačkim holdingom. Portal Zagrebancija objavio je, naime, da su se predsjednik Holdinga Slobodan Ljubičić i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izvansudski nagodili o isplati novca koji Holding duguje klubu za reklamiranje na dresovima.

Gradska megatvrtka, koja je i dalje u golemim minusima, Dinamu će, doznaje portal, do 1.svibnja u šest rata platiti po 2,5 milijuna kuna, s tim da je prva isplaćena još u prosincu.

Time je Mamić odnio pobjedu jer je, izgleda, okončan spor koji se po sudu povlačio tri godine, a sve zbog sponzorskog ugovora iz 2006. po kojem su Mandžukić i ostali igrači na desnom dijelu gaćica nosili logo Holdinga. Ugovor je trajao četiri godine, uz vrijednost od 30 milijuna kuna.

Već u proljeće 2010. godine, nakon što na klupski račun nije "dokapalo" posljednjih 7,5 milijuna kuna (dotad je Holding dao već 22,5 milijuna), počela je "utakmica" s ovrhom i sudom – klub je tražio svoje ugovoreno pošto-poto, tvrtka se čudila takvoj "prisili", tvrdeći da reklama ne vrijedi potpisanih 30 milijuna kuna.

Dinamo će povući i sudsku tužbu "tešku" 20-ak milijuna kuna, u što su osim zaostataka uključene i kamate.

Komentara 4

2X
2Xgeneral
10:32 16.01.2014.

Mogli su i na sredini sprijeda!!! Ili straga!!!!! Da bude uočljivije!!

Avatar gladnijura
gladnijura
11:36 16.01.2014.

Mamići su izmislili način kako do love bez rada. Kapa dolje!

DO
dosaosam
13:49 16.01.2014.

Pa ko je pametan potpisao taj ugovor na kandelaber s njim.Visi, visi, visuljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije