Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galerija bačva

Devet umjetnika protiv 'društva spektakla'

14.09.2015., Zagreb - Performer Sinisa Labrovic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
10.03.2016.
u 14:52

Izložba domaćih i inozemnih autora o međusobnom utjecaju kulture, estrade i konzumerizma traje od danas do 10. travnja

Suvremeno je društvo “društvo spektakla”, tvrdio je francuski teoretičar i pisac Guy Debord, čije će se ideje manifestirati u radovima devetero umjetnika koji će od danas do 10. travnja izlagati u Galeriji Bačva, u Domu HDLU na Trgu žrtava fašizma 16.

Umjetnici koriste i pojam samospektaklizacije, odnosno svjesnog podvrgavanja vlastitog slobodnog vremena interesima korporativnih kreativnih industrija, kako bi objasnili tezu kako danas više ne živimo u realnom vremenu, već u svijetu konzumerističke kulture i estradiziranog svijeta.

Umjetnicima je cilj i potaknuti posjetitelje da promišljaju društvo spektakla kako bi se sa spoznajom ograničio i utjecaj ‘‘Matrixa’’ koji pokušava, osim našeg radnog, kontrolirati i slobodno vrijeme, a društvo to samo bira. Večeras od 19 sati izlažu hrvatski i inozemni autori Siniša Labrović (na slici), Vlasta Delimar, Martina Miholić, Zlatko Kopljar, Kristian Kožul/Damir Žižić, Khaled Hafez, Gintautas Mažeikis, Luise Kloos i Giovanni Morbin.

Izložba je dio europskog projekta Realise, koji podupire njemačka zaklada Heinrich Böll.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije