Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt od 100 milijuna kuna

Derutni noćni klub postat će sportski centar kvarta Sesvete

Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
27.01.2015.
u 16:00

Postojeći objekt prenamijenio bi se u budući sportski centar Sesveta. Obnovit će se igrališta, urediti biciklistička staza, skate park...

Više od 100 milijuna kuna, barem prema prvim procjenama, bit će potrebno za potpuno uređenje rekreativnog prostora u Sesvetama koji bi se uredio na potezu od Zagrebačke ulice pa sve do igrališta nekadašnjeg nogometnog kluba.

Cijeli projekt, koji je lani u Gradu iniciralo Vijeće četvrti Sesvete, odvijat će se u fazama, a prva faza predviđa uređenje danas derutnog objekta kluba Planet i igrališta koja također propadaju.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

– Taj zapušteni objekt postao je okupljalište narkomana, a riječ je o vrijednom prostoru na kojem se treba urediti rekreacijski dio koji nedostaje Sesvetama – poručio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Na prostoru derutnog Planeta tako je predviđena obnova dva velika igrališta – jednog koje bi se na korištenje i upravljanje dodijelio Osnovnoj školi Luka koja ionako nema dvorane, i drugog za nogomet, košarku i rukomet koji bi mogli koristiti svi stanovnici Sesveta. Uz spomenuta dva igrališta planirana je i mala zatvorena dvorana za fitness i borilačke sportove, predviđene su i svlačionice te ugostiteljski dio.

Od toga dijela sve do Dobrodola uredila bi se i biciklistička staza, a na tome potezu uredio bi se prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i skate park.

– Dosad je sa stručnim službama Grada Zagreba odrađeno nekoliko sastanaka vezanih za uređenje ovoga dijela koji je lani obišao i sam gradonačelnik Bandić te prihvatio prijedlog Vijeća gradske četvrti. U Planu malih komunalnih akcija ove godine osigurat ćemo novac za izradu projektne dokumentacije kako bi se u ovom dijelu grada napravio vrijedan prostor na korist Sesvećana. Predviđanja su da će ova gradska četvrt još više rasti tako da su ovakvi projekti nužni – poručio je Tomurad.

No prema predviđanjima, realizacija projekta mogla bi početi tek za godinu dana kada se prikupi sva potrebna dokumentacija i novac za radove.

Komentara 10

DU
Deleted user
16:21 27.01.2015.

Nije mi baš jasna fraza "jednog koje bi se na korištenje i upravljanje dodijelio Osnovnoj školi Luka koja ionako nema dvorane"..Ja sam pohadjao tu školu 1980-1989g i dvorana u sklopu škole je bila super i redovno su se održavali turniri Grada Zagreba i osvajale sportske nagrade.Ovi ostaci igrališta su takodjer bili vlasništvo škole Luka,a na mjesto Planeta bilo je atomsko sklonište.Tko je ustvari odgovoran za takvo zapuštanje i uništavanje imovine,klub Planet ili grad?Moj stav je da se svi sportski objekti i prateći sadržaji ( ugostiteljstvo,najam bicikla i opreme prepusti OŠ Luka a ne privatnim poduzetnicima pa će opet mladi imati najmanje koristi od sportskih sadržaja a profitirat će samo vlasnici čevapđinica ..

KR
kruško1
17:46 27.01.2015.

sesvete su zakon

BG
biserka.gasparac
15:07 28.01.2015.

To su lijepe vijesti ali upitna je realizacija i nije li to samo izborno obecanje? Sramota je i sto se do sada nije uspjelo djeci koja silaze sa Badel brijega prema OS Luka napraviti pristojnu stazu vec se klizu popo blatu kao da su u zabiti ili moraju pjesaciti po glavnoj prometnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije