Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Debelo kasne i onda umjesto isprike kažu: krenite ranije

ZET displej
Foto: Grgur Žučko/pixsell
06.09.2016.
u 11:01

Kada se ne smije zakasniti u školu ni na posao, više nego ikada ZET zaboravi ili se jedva prilagodi jesenskom voznom redu.

Kakva li je samo nepravda nanesena Zagrebačkom električnom tramvaju. I to jučer. Sručile se na tu zagrebačku tvrtku dvije najveće nepogode – i prvi dan škole i kiša što je padala od rana jutra.

Stali su i tramvaji i autobusi, čudili se valjda vozači za sebe pravom čudu iako se prvi rujanski ponedjeljak događa iz godine u godinu. Na to ih očito nitko nije upozorio. Kada se ne smije zakasniti u školu ni na posao, više nego ikada ZET zaboravi ili se jedva prilagodi jesenskom voznom redu. Zaboravi i na svoju obvezu da građani javni prijevoz ne mogu niti smiju čekati dulje od pola sata. Isuviše izgubljenog vremena za previše potrošenog novca – deset kuna za voznu kartu u jednoj zoni.

Jesmo li tada dužni platiti kartu? Jesmo li dužni biti zahvalni što nam je autobus stigao nakon pola sata čekanja? U ZET-u očigledno drže da jesmo. Jer kako inače objasniti bezobrazluk koji se ponavlja na isti dan iz godine u godinu? Javni prijevoz kasni opravdan prvim danom škole, a dobrodošle su i vremenske neprilike, no toga dana baš nijedan vozač ne ignorira naplatu karta i ne zaboravi na preodgoj putnika otvarajući samo prva vrata?! Kada se već međusobno odgajaju – i putnik i vozač – nije li prirodno da vozač koji kasni putniku uputi jednostavnu ispriku sažetu u: “Oprostite na kašnjenju”, a onda mu mirna srca naplati tih preskupih deset kuna? To očito funkcionira u nekom drugom svijetu. Kod nas dobace tek: “Krenite ranije od kuće” iako sami kasne.•

Komentara 4

R0
R00kie
11:17 06.09.2016.

hahah pa gradska firma u kojoj su sve rodjaci i ne moze se otkaz dobiti, sta ocekujete

BU
bubimima
17:19 06.09.2016.

To je tako kada harač koji ubire od Zagrepčana, gradonačelnik troši na svoje populističke mjere. A unaprijđenje javnog prijevoza, što bi koristilo svim građanima i približilo Zagreb europskim metropolama, ne spada u tu kategoriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije