Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski zastupnik i predsjednik stranke Fokus

Davor Nađi predstavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

Zagreb: Davor Nađi o izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi, šumama i turističkim članarinama
Patrik Macek/PIXSELL
16.01.2021.
u 13:55

Neiskustvo rada u velikim sustavima s velikim proračunom jako je skupo. Nisam siguran da si Zagreb može priuštiti još četiri godine vladavine nekoga tko neće odmah krenuti u nužne reforme, rekao je Nađi o kandidatu za gradonačelnika Tomislavu Tomaševiću

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Fokus Davor Nađi predstavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, obećao ukidanje prireza ako bude izabran na lokalnim izborima u svibnju te ocijenio da njegov protukanidat Tomislav Tomašević nije rješenje za Zagreb. 

Ukidanje prireza, smanjenje poreza, transparentnost poslovanja i ukidanje izmišljenih radnih mjesta u Holdingu i Gradskoj upravi neka su od obećanja Zagrepčanima koje je Nađi iznio predstavljajući svoju kandidaturu na tržnici u Branimirovoj ulici. Ustvrdio je i da kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević nije rješenje za Zagreb što je obrazložio njegovim neiskustvom i javnim nastupima iz kojih se, kaže, vidi da ne namjerava "pretjerano mutiti vodu" i krenuti odmah u reforme.

"Biti samo pošten nije dovoljno za znati upravljati tako velikim sustavom kao što je Grad Zagreb. Neiskustvo rada u velikim sustavima s velikim proračunom jako je skupo. Nisam siguran da si Zagreb može priuštiti još četiri godine vladavine nekoga tko neće odmah krenuti u nužne reforme", rekao je Nađi o Tomaševiću.

S druge strane, sebe je predstavio kao osobu s potrebnim iskustvom navodeći da je radio na poslovima IT konzultanta i bio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje u kojoj su ukinuti prirezi i smanjena komunalna naknada te je taj grad postao najtransparentniji u Hrvatskoj. 

"Drugi kandidati nemaju interesa, znanja i sposobnosti popraviti sve ono što je Milan Bandić napravio u 20 godina svoje vladavine. Ja ću se sigurno s tim uhvatiti u koštac i popraviti stanje", poručio je s tržnice u Branimirovoj, prostora  s kojega se, kako je rekao, vide tri simbola loše Bandićeve vladavine - tržnica čija obnova nije počela ni šest godina nakon najave, željeznička pruga koja dijeli grad na dva dijela i ruševni autobusni kolodvor.

Istaknuo je i da mu rušenje Milana Bandića u Zagrebu nije cilj, već samo međukorak potreban za  napredak Zagreba i bolji život Zagrepčana. Prostora za ukidanje prireza, stabilizaciju gradskih financija i veća ulaganja u infrastrukturu vidi u gradskom proračunu, u kojemu "postoji prostor za racionalizaciju od barem tri milijarde kuna". Milijardu i pol kuna dobio bi smanjenjem plaća i materijalnih rashoda u Gradu, a isto toliko i u smanjenju dijela subvencija i uvođenju transparentnih javnih nabava.

No, ne očekuje da će ovakvim izbornim programom protiv sebe automatski dobiti cijelu gradsku upravu i Holding te poručuje da će "oni koji dobro rade, biti još i nagrađeni". Smatra i da Fokus ne računa na isto biračko tijelo kao platforma Možemo!, jer su, kako je rekao, Možemo! i Radnička fronta ekstremna ljevica, a Fokus je centar.  

Komentara 5

GE
geler203
08:47 17.01.2021.

Evo nama opet istog gradonačelnika kriminalca. Samo nas Sv. Petar može spasiti od njega jer pravosuđe i sudstvo sigurno neće.

LI
livnopravo
13:31 18.01.2021.

nađi za sad najbolji kandidat

SE
senijor121
14:57 16.01.2021.

Bogec bistrički, a sve više je takvih koji nude spas Zagrebu, a u životu nisu privredili ni lipe, ali znaju kao trošiti tuđi novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije