Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
215 ilegalnih izmjena

Davor Jelavić ispitan u USKOK-u zbog izmjena GUP-a, poriče krivnju

Davor Jelavić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
13.02.2014.
u 08:58

Bivši gradski pročelnik iznio je detaljno koja je bila njegova uloga u tom slučaju i da je sve radio po zakonu, kazao je Jelavićev odvjetnik Velimir Došen nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu o slučaju u kojem je izmjenama GUP-a oštećen gradski proračun, građani i investitori

Davor Jelavić, bivši pročelnik gradskog Ureda za izgradnju grada i nekad desna ruka gradonačelnika Milana Bandića, jučer je bio na ispitivanju u Državnom odvjetništvu zbog svoje uloge u izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Naime USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje da se u 215 slučajeva izmjena GUP-a radilo o ilegalnim potezima gradske uprave kojima su oštećeni i gradski proračun, i građani, ali i privatni investitori.

– Iznio je detaljno koja je bila njegova uloga u ovom slučaju, da je sve radio po zakonu i porekao je krivnju. To je sve što mogu reći – kazao je Jelavićev odvjetnik Velimir Došen.

Davora Jelavića USKOK također sumnjiči da je sudjelovao u aferi Zlatni WC-i, i to tako što je sa svojim suradnicima pogodovao privatnoj tvrtki Gredelj i omogućio joj imovinsku korist od 105 tisuća kuna, te u aferi Nadstrešnice u kojoj je tvrtki Gamont pogodovano da im se za 600 autobusnih i tramvajskih nadstrešnica odobri dodatni trošak od 5 milijuna kuna, čime je oštećen gradski proračun.
 

>>Optuženi bivši pročelnik savjetuje Grad o legalizaciji, ali bez naknade

Komentara 12

AM
ameris
11:35 13.02.2014.

N i š t a se nije radilo a da to nije znao ,odobrio i kontrolirao Bandić.Naravno i regularne i korisne stvari.Sada se velika hrpa eura zamračuje na Dolju .(početna stanica buduće žičare na Sljeme) Da opet ,neki "jelavić" nećeće imati poojma o tome ?

BV
Bijela Vrana
11:22 13.02.2014.

Samo treba pogledati urbanističku sramotu na Dunjevcu i Sokolovcu !!! Tko nije znao ... Miki, Jelavić, nesposoban arhitekt (Rusan) , investitor Haljevo.d.o.o (Miro Džajkić), Zagreb-Montaža d.o.o. ..pametnom dosta !!!

SU
SUBARU
11:03 13.02.2014.

Ma dajte molim Vas,nikad čuo,vidio,ne sjećam se..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije