Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki potok

Darko Klasić: Nepovratno se devastira potok Črnomerec. To je nedopustivo!

parking
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
13.07.2020.
u 16:37

12 godina nakon početka pokretanja ovoga projekta Zagrepčani su „dobili“ 120.000.000,00 kn troškova radova, koji nisu dovršeni.

Projekt uređenja Velikog potoka trebao je biti najljepša šetnica i gradski biser s park-šumom u zapadnom dijelu Zagreba te omogućiti stanovnicima Mikulića i Bijenika priključak na kanalizacijski sustav Grada Zagreba, a 12 godina nakon početka pokretanja ovoga projekta Zagrepčani su „dobili“ 120.000.000,00 kn troškova radova, koji nisu dovršeni, pogodovanje odabranim tvrtkama, nedovršen kanalizacijski sustav i pretvaranje Velikog potoka u kanalizacijski kolektor, upozorava HSLS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Darko Klasić, koji je jutros održao konferenciju s lokalnim vjećnicima Zlatkom Krucom i Damirom Haligonja.

  - Jedan od najvećih potoka u Gradu Zagrebu kao i njegovi pritoci preusmjereni su djelomično u kanalizaciju, a njegovim zatvaranjem, koje je upravo u tijeku, izgubljeno je obilježje bisera zagrebačkih potoka. Milan Bandić time je prekršio i svoje zadnje obećanje koje je dao građanima, a tim se radovima ujedno nepovratno devastira potok Črnomerec. To je nedopustivo i ne pristajemo na takva rješenja te pozivamo Državni inspektorat i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da reagiraju i provedu upravni nadzor nad provedbom navedenog projekta kao i da s obzirom na svoja utvrđenja poduzmu daljnje mjere u skladu s pozitivnim propisima i svojim zakonom predviđenim ovlastima - rečeno je na konferenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije