Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ODLUKA UPRAVNOG SUDA

Dario Juričan opet je Milan Bandić

Dario Juričan
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
26.11.2019.
u 09:55

- Samom promjenom imena Daria Juričana u Milan Bandić ne ugrožavaju se prava i slobode drugih ljudi, pravni proedak i javni moral jer samo ime Milan Bandić nema nikakvnih negativnih konotacija, te postoje druge osobe koje se tako zovu - stoji u odluci suda.

Jučerašnjom odlukom Upravnog suda u Zagrebu dobio sam ponovno pravo zvati se Milan Bandić. Sud je zaključio apsolutno sve isto što smo i mi do sada tvrdili da me Milan Bandić, gradončelnik Zagreba, stalno pokušavao sabotirati u želji da se kandidiram za predsjednika Hrvatske. Čim smo dobili ovu presudu Upravnog suda otišli smo u Državno izborno povjerenstvo tražeći da nam kažu što i kako dalje. No ne očekujem probleme u DIP-u jer na kandidacijskim listama za predsjednika Republike trebaju stajati tri podatka OIB, adresa, i u mom slučaju mijenjalo bi se samo ime, jedan podatak. I stoga očekujem da će DIP 5. prosinca čitajući kandidate koji su prikupili dovoljno potpisa da i službeno uđu u predsjedničku kampanju pročitati i ime Milana Bandića, a to sam ja - kazao je to na današnjoj konferenciji filmski redatelj Dario Juričan koji će po svemu sudeći u utrku za predsjednika ući pod imenom Milana Bandića.

Juričan je nastavio da je Upravni sud ustvrdio da se u dosadašnjim pokušajima namjerno išlo u njegovo onemogućavanje da se kandidira na predsjedničkim izborima te je naveo i dio odluke suda u kojoj stoji:

- Samom promjenom imena Daria Juričana u Milan Bandić ne ugrožavaju se prava i slobode drugih ljudi, pravni proedak i javni moral jer samo ime Milan Bandić nema nikakvnih negativnih konotacija, te postoje druge osobe koje se tako zovu.

Juričan je još naveo kako očekuje da će 3. prosinca imati prikupljeno od 12 do 15 tisuća potpisa građana za predsjedničku kandidaturu.

- Moja kampanja je ozbiljna. Nije nikakav performans. Svaki dan trčim po gradu i skupljam potpise. Gradonačelnik je upregnuo svu svoju mašineriju da me u tome spriječi, a to mu se sada vraća kao bumerang. Zamjenicu jednog od svojih pročelnika Asju Ettinger stavio je čak u radno tijelo za izbore u Gradu Zagrebu i od DIP-a ćemo tražiti da je iz tog tijela makne jer je to čisti sukob interesa - kazao je Juričan.

Na upit novinara što ako se ipak donese odluka da su dosad prikupljeni potpisi na ime Dario Juričan nevažeći i da će ponovno morati početi prikupljati potpise za kandidaturu Juričan je uzvaratio u svom stilu:

- Onda očekujem da će cijeli Zagreb doći i dati svoje potpise za mene. A što se dosadašnjih skupljanja potpisa tiče u skladu s mojim sloganom kampanje "Korupcija svima" sva su savjetnička mjesta u ministarstvima podijeljena, ostalo je samo nešto po zavodima. 

Ključne riječi

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
18:18 26.11.2019.

Ni u ludilu nebuš dobil moj potpis, jer tko meni jamči da ga ne skupljaš za pravog Bandića. kaj god. Pa cijeli taj show baš i nalikuje na njega.

DU
Deleted user
10:16 26.11.2019.

bedacima je more do koljena...

BO
Bojnik
11:37 26.11.2019.

Besposlen pop i jarice krsti..... Dajte vi njemu lijepo lopatu pa nek zaradi nesto na posteno. Covjek gledao film kako crnac sa istim imenom i prezimenom kao neki pokojni popularni kongresnik u americi osvaja izbore,pa misli da ce i onon tako.Tupsoneeee, nije ti ovo film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije