Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplo kao u svibnju

Ponedjeljak je bio najtopliji 17. ožujak u Zagrebu od 1882.!

magnolija,toplo vrijeme
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.03.2014.
u 22:41

Zanimljiviji rekordi nisu zaobišli niti regiju. Zenica je u ponedjeljak bila drugi najtopliji grad u Europi s izmjerenih 28,1°C

Posljednjih desetak dana vrijeme u Hrvatskoj se ustalilo, a danju je zavladala toplina koja bi bila primjerenija samom kraju travnja ili svibnju, negoli sredini ožujka. Potvrđuju to izmjerene temperature koje svjedoče da je ponedjeljak bio najtopliji dan dosadašnjeg tijeka godine.

Dok su, piše Crometeo, brojna mjesta na Jadranu i unutrašnjosti zemlje zabilježila najvišu dnevnu temperaturu od 20 ili više stupnjeva Celzijevih, najtopliji dio zemlje danas je bilo šire karlovačko područje gdje je temperatura prešla 25°C. No temperaturni rekordi ''pali'' su i u metropoli. Na meteorološkoj postaji DHMZ-a Zagreb Grič, u ponedjeljak je izmjereno 23,1°C, što je najviša datumska temperatura izmjerena od početka službenih meteoroloških mjerenja. Dosadašnji najtopliji 17. ožujak bio je onaj daleke 1882. kada je izmjereno 21,7°C.

Zanimljiviji rekordi nisu zaobišli niti regiju. Zenica je u ponedjeljak bila drugi najtopliji grad u Europi s izmjerenih 28,1°C što je najviša temperatura izmjerena u tom gradu od početka službenih mjerenja. Toplije je danas bilo samo u talijanskom Bolzanu s izmjerenih 28,5°C. Stoljetni rekord srušen je u Ljubljani s izmjerenih 25,1°C. Do sada je najtopliji dan u Ljubljani u ožujku bio 25.ožujak 1977. kada je izmjereno 24,6°C.

>>Proljeće stiže i 'službeno' – evo kakvo vrijeme donosi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije