Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZIMANJE VLASTI

Tomašević: Dobili smo oko 2 tisuće stranica izvješća, financijsko stanje nije dobro

Tomašević: Dobili smo 2000 stranica različitih izvješća, mogu reći da financijsko stanje nije dobro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/27
04.06.2021.
u 07:03

– Kao vlast ćemo moji zamjenici i ja voditi primjerom, biti otvoreni, skromni i na usluzi građanima. To očekujemo od svih zaposlenika – kazao je Tomašević

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika, ujedno i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević danas u 8 sati predaje ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću. Primopredaja se održava prvi put nakon 20 godina. 

Tijek događaja pratite u nastavku: 

10:18 – Tomislav Tomašević daje izjave za medije nakon formalnog preuzimanja vlasti od Jelene Pavičić Vukičević. 

– Završili smo sastanak, bio je otvoren, konstruktivan i zahvaljujem na tome. Dobili smo oko dvije tisuće stranica raznih izvješća. Govorili smo i o nekim izazovima. Financijsko stanje nije dobro i postoje rješenja za to, time ćemo se odmah pozabaviti. Već ćemo danas imati sastanke s pročelnicima. Optimistični smo, vjerujemo da izazove možemo prebroditi. Kao vlast ćemo, moji zamjenici i ja, voditi primjerom, biti otvoreni, skromni i na usluzi građanima. To očekujemo od svih zaposlenika, navodi. 

– Razgovori sa SDP-om idu dobro, još nisu gotovi. I dalje vodimo razgovore – kazao je dodajući kako će biti gotovi do konstituirajuće sjednice Skupštine koja će biti 17. lipnja. 

Govoreći o sastanku, naveo je kako bi neke savjete zadržao za sebe. 

– Bio je to otvoren i normalan razgovor, zahvaljujem joj na tome. Za neke ćemo stvari tražiti dodatne revizije, primjerice za projekt žičare. Vezano uz žičaru, istaknuo je kako je veliki problem to što ne donosi prihode

– U interesu grada jest da se dobiju dozvole, da se potvrdi da je sigurna te da ne bude previše bučna. Moramo je staviti u pogon, najveći je problem to što ne ostvaruje nikakve prihode – rekao je. 

Smatra kako će, kao nova vlast, brzo pohvatati konce te da za sve probleme postoji rješenje. – Mi smo optimistični i vjerujemo da ih možemo riješiti na dobrobit građana – kaže. 

Na pitanje je li stanje gore nego što je očekivao, naveo je: "Nešto gore jest, ali ne bih pretjerivao." Otkrio je i kada se planira sastati s Andrejom Plenkovićem

– Dogovoreno je da se danas čujemo i nadam se da ćemo uskoro sjesti za stol. Nužno je partnerstvo grada i države, istaknuo je dodajući kako se želi što prije sastati i s Damirom Vanđelićem, čelnikom Fonda za obnovu. 

Na današnji sastanak i primopredaju vlasti osvrnula se i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec

– Odgovoreno je na pitanja koja smo imali i dobili smo mnogo materijala za proučavanje. Pred nama su veliki izazovi vezani uz upravljanje, svi ćemo se morati tome posvetiti – kazala je Dolenec dodajući kako je prioritet ubrzavanje obnove. Na obnovu se osvrnuo i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je naveo kako sebe vidi "u ulozi ubrzavanja protokola i procedura" vezanih uz obnovu. 

09:55 – Sastanak je gotov, Tomislav Tomašević uskoro će se obratiti javnosti. 

08:10 – Susreo se s Pavičić Vukičević te su započeli sa sastankom. Nakon završetka sastanka očekuju se izjave za medije. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

08:06 – Novi gradonačelnik u zgradi gradske uprave dočekan je pljeskom.

08:03 – Tomislav Tomašević stigao je pred gradsku upravu sa svojim zamjenicima, Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom. Ispričao se na kašnjenju te naveo kako je pomagao jednog gospođi kojoj je pozlilo na tramvajskoj stanici. 

– Još jednom isprike na kašnjenju, ali bila je viša sila. Jednoj gospođi pozlilo je i onesvijestila se na tramvajskoj stanici na Savskoj pokraj Cibone. Jedna gospođa odmah je pomogla, nazvao sam hitnu i čekao sam je – kazao je te kratko dodao kako je dobar osjećaj preuzeti ovlasti upravljanja Gradom.

Podsjetimo, Tomašević je nedavno kazao kako će se prvi dan na novom radnom mjestu upoznavati s radom ureda i dogovoriti sastanke sa svim pročelnicima jedan na jedan. Najavio je i sastanke s upravom Holdinga.

Pogledajte i video: Tomašević: Ništa nećemo raditi preko koljena, prvo ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima

Komentara 125

DU
Deleted user
07:58 04.06.2021.

Dečku je danas prvi radni dan u životu. Podržimo ga !

BL
bluescreen
08:14 04.06.2021.

Navodno i Rada dolazi na rolšuama..Urška na romobilu.

DU
Deleted user
08:48 04.06.2021.

Tko ga je dočekao pljeskom? Njegovi uvlakači , kao i svojedobno Bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije