Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PONOĆ

Danas je krajnji rok za prijavu štete od potresa

Milan Bandić
Foto: POOL
06.05.2020.
u 12:35

Krunoslav Tepeš, pomoćnik zagrebačkog pročelnika zaduženog za prostorno uređenje, kazao je kako je evidentirao 17.371 pregleda objekata, a više od 330 statičara i dalje je angažirano na terenu.

U protekla 24 sata kroz ambulantu je prošlo 70 korisnika te i nije utvrđena niti jedan samoizolacija. Epidemiološka situacije je povoljna - poručio je Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo. U Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar samo je jedna testirana osoba bila pozitivna na koronavirus, a bilježi se i sve manji broj poziva za psihološku pomoć. Pripisuje se to popuštanju mjera, kazala je Sandra Šikić iz Zavoda.

Krunoslav Tepeš, pomoćnik zagrebačkog pročelnika zaduženog za prostorno uređenje, kazao je kako je evidentirao 17.371 pregleda objekata, a više od 330 statičara i dalje je angažirano na terenu. Radi se na sanaciji objekata koje su na trasama gradskog prijevoza. 

- Mole se građani da danas do ponoći prijave štetu jer to je krajnji rok - poručio je Tepeš.

Kako su oko prometnica opsežni radovi, poziva se sugrađane na strpljenje i oprez. Danas će radovi biti intenzivni kod Klaićeve i Austrijske ulice.

- Trebat će još puno Save proteći da stvari vratimo u normalnu kao prije potresa. Ali to možemo samo zajedno - poručio je kratko gradonačelnik Milan Bandić

- Potpisao bih sada da ne osvojim niti jedan mandat samo da sada završi ovo s koronavirusom i potresom. Jedina smo stranka koja je prije tri tjedna zamrznula svoje djelovanje i otvorila fond solidarnosti. Nitko drugi to nije napravio. Sve ostalo je nebitno. Sada kada ne znamo kako će ljudi dovesti svoju djecu u škole i vrtiće, neozbiljno je razgovarati o ikakvim izborima. Ovo nije pitanje popularnosti, nego tko će koliko doprinijeti ovim problemima - dodao je Bandić.

Govora je bilo i o prometu u centru Zagreba.

- Bio sam sretan kao 2001. kad sam otvorio okretište u Dupcu, prije tri dana kada se od Avenije Vukovar ponovno moglo ići tramvajem do rotora. 80% linija je pušteno u promet, osim centra, Branimirove do Držićeve, Draškovićeve, Vodnikove, Glavnog kolodvora. Bit će to gotovo za dva tjedna, tada će sve linije biti puštene u promet. Prioritet je sigurnost - zaključio je gradonačelnik. 

Komentara 1

TK
Ten-kre
15:10 06.05.2020.

Prijavio bih manjak u blagajni Zagreba i nestanak novca za hitne i nepredviđene situacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije