Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz potporu WWF-a

Čuvari rijeka počinju borbu za zaštitu tekućica u Hrvatskoj

prosvjed
WWF Mediterranean Programme
01.02.2012.
u 13:00

Čuvari rijeka redovito će pregledavati 470 km Mure, Drave i Dunava sljedeće dvije godine

Na simboličan način središnji zagrebački trg uoči Svjetskog dana močvarnih staništa koji se obilježava sutra postao je pozornica za predstavljanje šestero "čuvara rijeka" u našoj zemlji, koji će, najavili su ovi pobornici zaštite čovjekova okoliša, učiniti sve na zaustavljanju uništavanja Mure, Drave i Dunava na tokovima kroz našu zemlju.

Čuvari rijeka redovito će pregledavati ukupno 470 kilometara Mure, Drave i Dunava sljedeće dvije godine, približio je ovu ekoinicijativu Tibor Mikuška iz Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode, koordinator WWF-ove kampanje.

– Pronađemo li bilo što neprikladno, obavijestit ćemo o tome Vladu i medije, kao i Europsku komisiju, gdje uvijek žele znati ako se u Hrvatskoj radi nešto što nije u skladu s direktivama EU – najavio je.

Akcija Čuvari rijeka odvija se uz potporu WWF-a u partnerstvu s lokalnim nevladinim organizacijama Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode, Zeleni Osijek, Zeus, Franjo Koščec, Baobab, Prirodoslovno društvo Drava i Dravska liga.

Čuvari rijeka izravno će pridonijeti zaštiti riječnih područja koja su hrvatska i mađarska vlada nominirale za UNESCO-ov prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav, podsjetili su na današnjem predstavljanju u Zagrebu.

Netaknute rijeke i poplavne ravnice u Hrvatskoj dio su europske baštine te moraju biti zaštićene od bilo kakvog daljnjeg uništenja. Prirodni dijelovi Drave i Mure, kao i dio Dunava posebno su pogođeni nekontroliranim iskorištavanjem šljunka i pijeska, a ugrožene su i neke životinjske vrste čija su staništa uz rijeke.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:08 01.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije