Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalna skrb i zdravstvo

Crvenom križu župan Kožić u ovoj godini daje 1,1 milijun kuna

Stjepan Kožić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
04.02.2014.
u 16:02

Županijski Crveni križ, koji obuhvaća osam društava, sredstva će uložiti u Službu traženja, osposobljavanje djelatnika i volontera i redovne programe

Županijski Crveni križ ove će godine od Zagrebačke županije dobiti oko 1,1 milijun kuna za svoje aktivnosti, poruka je s kolegija župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, na kojem se raspravljalo o zdravstvu i socijalnoj skrbi.

Ovaj prihod će Crvenom križu, pod kojim djeluje osam društava u županijskim gradovima i općinama, dostajati za djelovanje Službe traženja te za javne ovlasti i redovnu djelatnost.
- Koristit će se za organiziranje i osposobljavanje djelatnika i volontera, programe zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, edukaciju i opremanje ekipa za djelovanje u katastrofama, rečeno je iz Ureda župana, koji je odlučio i dodijeliti 250.000 kuna Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, a 80.000 kuna Ženskoj pomoći sada – SOS telefonu za žene i djecu žrtve nasilja.

U 2014. će financijsku pomoć za liječenje od psorijaze u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu dobivati 30 pacijenata iz županije, za što će se izdvojiti 150.000, a za rehabilitaciju 26 branitelja, također u Naftalanu, platit će se 100.000 kuna.

>>U Zagrebačkoj županiji udaljenost do prve bolnice do 80 km

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije