Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška bolesnima i nemoćnima

Crvenim nosevima predana donacija od prodaje kuglica HDLU-a i Arena centra

Crveni nosevi
Foto: Robert Anic/PIXSEL
1/17
08.01.2016.
u 16:25

U projekt je bilo uključeno 50 hrvatskih likovnih umjetnika, a donacije su predane na odjelu pedijatrije KBC-a Zagreb

Klaunovi doktori, poznatiji kao Crveni nosevi primili su donaciju od prodaje kuglica Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Arena Centra Zagreb.

Nakon završenih blagdana na odjelu pedijatrije KBC-a Zagreb održana je predaja donacije. U projekt je bilo uključeno 50 renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika, koji su oslikali posebne božićne kugle. 

Prodajom kreativnih ukrasa, prikupljena sredstva direktno su donirana Crvenim nosevima. Kupljene kugle donatori su zajedno s doktorima klaunovima odnijeli bolesnoj djeci u bolnicama i nepokretnim osobama u domovima za starije i nemoćne. 

Između ostalih, neki od umjetnika koji su oslikali kugle su Tomislav Buntak, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap i brojni drugi. 

Glavni cilj Crvenih noseva jest donijeti osmijeh i životno veselje tamo gdje je prisutna tuga i briga. Pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima, nemoćnima i zaboravljenima, a prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama. Trenutno je u udruzi 16 klaunova doktora, a bolesne i nemoćne uveseljavaju od 2010. godine. 

>> Klaunovi doktori crvenih noseva razveselili izbjeglice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije