Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Čiste se kuće, pumpa voda, uklanjaju lešine

poplava
VL
26.09.2010.
u 23:50

Stanovnici su ispred kuća iznijeli poplavljeni i uništeni namještaj, laminate, aparate...

Najavljeni novi vodeni val, koji su na području Velike Gorice očekivali jučer oko podneva, na sreću nije ugrozio to područje. Mještani svih potopljenih sela odahnuli su. I jučer su se kao i protekla tri dana čistile poplavljene kuće, dvorišta, podrumi...

Pet milijuna kuna pomoći

U Čičkoj Poljani, gdje je proteklih dana bila najgora situacija, voda se povukla, ali je na pročeljima kuća ostavila trag. Stanovnici tog mjesta ispred kuća su iznijeli sve ono što su Sava i Odra uništile – laminate, krevete, ormare, madrace, kućanske aparate... Iako je situacija donekle normalizirana, stanovnicima problem zadaje kiša koja već drugi dan neprestano pada. Po takvu vremenu otežano se ispumpava voda iz potopljenih objekata. Iz kriznoga stožera poručuju kako su veterinarske ekipe s poplavljenih područja uklonile sve lešine životinja, a do jučer su obavljene 272 dezinfekcije i dezinsekcije na području Ščitarjeva, Leknenog, Drneka, Obrezja...

Na jednoj farmi pataka stradale su dvije tisuće životinja. Posjetili smo i Sop Bukevsku gdje je još u ponedjeljak pukao nasip. Većina dvorišta još uvijek nije očišćena, a danas bi trebalo biti popravljeno pet električnih stupova. Za sanaciju svih tih šteta Zagrebačka županija rebalansom će osigurati pet milijuna kuna nepovratne pomoći. Potvrdio je to zagrebački župan Stjepan Kožić na jučerašnjoj sjednici županijskog stožera zaštite i spašavanja.

Sjednica na kojoj će se donijeti rebalans proračuna Zagrebačke županije bit će, obavještavaju iz Županije, 26. listopada, a spomenute milijune podijelit će gradovima i općinama. Najteže je, dodaju iz županije, na području općine Orle koja je 70 posto zahvaćena poplavom te na području Velike Gorice gdje je poplavljeno 13 naselja i oko 700 kuća.

Vodostaj opada

Inače, vodostaj Save maksimum je dosegnuo jučer u pet sati ujutro i iznosio je 329 centimetara i otad pada, informacije su Hrvatskih voda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije