Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuzno kampiranje

Cijena bungalova bit će 150 eura, a u sklopu kampa može se jahati, biciklirati, pecati...

04.07.2014., Zagreb -  Kamp na jezerima u Rakitju i njegov vlasnik Kresimir Dubrovic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
06.07.2014.
u 08:00

U Rakitju se otvara kamp s četiri zvjezdice, do centra Zagreba turisti mogu taksijem za 80-ak kuna

Obitelj labudova, koja svaki dan pliva uz obalu istočne strane jezera u Rakitju, prvi su gosti kampa smještenog pored Svete Nedelje, a koji se službeno otvara 18. srpnja.

Rade i tijekom godine

Sviđa im se možda što je vlasnik restoran, bungalove, sanitarni čvor i recepciju dao sagraditi isključivo od drva.

- Kao kamp moramo težiti prirodi i prirodnome, pa nismo htjeli narušiti okoliš s drugim materijalima - kazao je poduzetnik Krešimir Dubrović, koji stoji iza projekta, te dodao da je sve rađeno s ekološkim materijalima. Smatra da će investiciju vrijednu više od milijun eura vratiti dugoročno, nadajući se da će pedeset parcela biti puno što više dana. Cilja na turiste koji putuju iz dalekih zemalja prema Jadranskom moru, pa im je Zagreb idealno mjesto za odmor. Već je bilo zainteresiranih za smještaj, no morali su ih odbiti jer nisu bili otvoreni.

- Trudit ćemo se raditi tijekom cijele godine, ovisno o potrebi. No četiri bungalova za smještaj i restoran u sklopu kompleksa radit će sigurno - rekao je Dubrović. U sklopu restorana nudit će jela iz krušne peći, a u podrumu su smjestili malo vinotočje, gdje će posjetitelji moći kušati vino iz obiteljske proizvodnje. Terasa na vrhu rezervirana je za wellness, koji uključuje masaže, jacuzzi, vodeni krevet, finsku saunu...

Popratni sadržaji

Turiste će pokušati zadržati više od nekoliko dana nudeći im razne izlete i sportske sadržaje. Tako će u sklopu kampa moći iznajmiti bicikl i provesti se po 18 kilometara biciklističkih staza oko jezera. Oni željni jahanja mogu iznajmiti i konja, a moći će i pecati u jezeru poznatom po tome. U ponedjeljak bi trebali dobiti i kategorizaciju - 4 zvjezdice, odobrio ih je i ACSI, vodeći europski portal za procjenu kampova. Mjesto u kampu u sezoni stajat će oko 20 eura, a bungalov za četiri osobe 150 eura.

Komentara 5

DK
@dko
14:22 06.07.2014.

Bravo decko, ideja ti je strasna.Mnogo uspjeha.

MA
macha
10:45 06.07.2014.

Kako pekarski pomočnik zna razliku između pšeničnog i kukuruznog brašna, bilo bi lijepo da autor ovoga teksta nauči razliku značenja riječi iznajmiti i unajmiti!!!

Avatar dystopia
dystopia
09:02 07.07.2014.

Super ideja! I odlično izgleda. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije